Victor Ponta este ferm convins că străinii încearcă să distrugă industria României

36

În ziua de Duminică, 25 septembrie 2022, Victor Ponta, fostul premier al României, a vorbit despre criza energetică din Europa și despre măsurile impuse de Guvernul de la București pentru a stopa această criză. În prezent, acesta este ferm convins că străinii încearcă să distrugă industria României.

„Așa s-a decis la Bruxelles, să fim și noi solidari, dar alții nu-mi amintesc să fie solidari cu noi”

În opinia sa, Victor Ponta susține ferm că în țara noastră nu ar trebui să existe nicio criză energetică și nu ar trebui să fim obligați să economisim energie electrică deoarece avem capacitatea de a produce atât curent electric cât consumăm.

În contextul spuselor sale, s-a ajuns în această situație deoarece Guvernul de la București nu știe ce să facă, nu s-a luat nicio măsură bună, iar acum a venit iarna. Conducatorii noștri copiază ce văd la Bruxelles, dar copiază prost și lucruri care nu au legătură cu țara noastră, a precizat Victor Ponta.

În viziunea sa, „De când există omenirea și cât va exista cred că putem avea industrie alimentară. Rău este că noi importăm multă mâncare, deși am fost inzestrați să avem destul. Industria românească este si a fost distrusă. Noi ne împrumutăm, dar trebuie să dăm și înapoi. Nu există țară importantă în lume care să nu aibă propria producție. Cred că ne va fi din ce în ce mai rău.

Eu cred că România nu ar trebui să aibă nicio criză energetică. Așa s-a decis la Bruxelles, să fim și noi solidari, dar alții nu-mi amintesc să fie solidari cu noi. Noi avem destulă energie, nu trebuie să închidem școlile sau fabricile. Noi ne facem slugi la alții și asta e rău. Eu cred că Guvernul, din păcate, nu știe ce să facă.

Nu s-a luat nicio măsură bună tot anul și din păcate vine iarna. Nu cred că se face economie prin stingerea becurilor în școli. Conducatorii noștri copiază ce văd la Bruxelles, în Germania, dar copiază prost și lucruri care nu au legătură cu România”, a precizat fostul premier al României.

În prezent, acesta crede că oficialii străini încearcă să distrugă industria României, de aceea liderii care au încercat să facă ceva pentru țara noastră au fost eliminați rapid, iar cei egoiști, precum Klaus Iohannis, „nu au nicio problemă”.

„În România, în ultimii 15 ani s-a protestat doar împotriva PSD, iar după aia au dispărut. Deci nu cred că vom avea proteste în Piața Victoriei până nu va prelua PSD guvernarea. Atunci o să avem proteste, iar acestea nu ne ajută. Când Iohannis sau alâii de la PNL sau USR au făcut mult mai rău decât a făcut PSD, nu a protestat nimeni, eu le zic „focile fericite”.

Oamenii acum știu că oricât ar protesta, nu le rezolva statul nimic. Românii vor continua să mănânce carne, dar din păcate va fi carne importată din Ungaria și alte țări. Cred că e o orchestrație ca să fie distrusă industria României. Oricine a incercat să se opună, liderii care s-au bătut pentru România au fost foarte tare loviți, au avut dosare, dar iată că liderii care se luptă pentru ei, ca Iohannis, nu au nicio problemă.”, a declarat, duminică seară, Victor Ponta, în cadrul unui interviu acordat pentru România TV.

Sursa: Capital.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata