Vladimir Putin: 80.000 de soldați se află în zona războiului, în timp ce restul de 320.000 de persoane recrutate se află în taberele de antrenament din Federația Rusă

53

Președintele Vladimir Putin a venit cu o veste legată de mobilizarea parțială care a avut loc în luna septembrie și s-a încheiat de curând.

Recent, președintele rus Vladimir Putin a efectuat o vizită în regiunea Tver, acolo unde a declarat că 80.000 de soldați se află în zona războiului, în timp ce restul de 320.000 de persoane recrutate se află în taberele de antrenament din Federația Rusă.

În precizările sale, ”În prezent, avem 50.000 în unitățile lor de luptă. Restul nu participă încă la lupte”, a declarat liderul de la Kremlin.

În Rusia, în luna septembrie a acestui an, Vladimir Putin a semnat un decret de mobilizare parțială, după ce Ucraina a reușit să recucerească anumite porțiuni din teritoriu. Anunțul mobilizării parțiale a determinat mulți ruși să plece din țară, dar au avut loc și proteste. În urmă cu o săptămână, președintele rus spunea că în cadrul mobilizării au fost chemați la luptă 318.000 de oameni.

La finalul lunii octombrie, mobilizarea parțială a ajuns la final, iar ministrul rus al Apărării a declarat atunci că aproximativ 41.000 de oameni s-au alăturat unităților de luptă din Ucraina.

Ministerul rus al Apărării a reacționat dur la scrisoarea soldaților care se plângeau de comandanții incompetenți

Concret, Ministerul rus al Apărării a oferit o poziție oficială cu privire la scrisoarea de protest a unor soldați din cadrul unei unități de elită care luptă în Ucraina.

Aceștia spuneau că, în urma unui atac, pierderile suferite au fost uriașe, subliniind că atacul nu a fost organizat corect.

Pe acest fond, ministerul Apărării de la Moscova spune că au existat pierderi umane și materiale în cadrul acelui atac, însă nu se ridică la nivelul celor menționate în scrisoare. Instituția mai spune că nu a fost vorba despre nicio înfrângere și că unitatea a înaintat 5 kilometri în interiorul pozițiilor defensive ucrainene în 10 zile.

Astfel, ”Datorită acţiunilor competente ale comandanţilor unităţii, pierderile infanteriştilor marini în perioada menţionată nu depăşesc 1% din forţa de luptă, şi 7% sunt răniţi, dintre care un număr semnificativ au revenit la datorie”, este mesajul Ministerului rus al Apărării.

În opinia guvernatorul Oleg Kojemiako spune că această scrisoare este autentică, dar subliniază că amploarea pierderilor a fost exagerată.

Aşadar, ”Am contactat comandanţii. Da, sunt pierderi, sunt lupte grele, dar ele sunt departe de ceea ce este scris în acest apel”, a spus guvernatorul Oleg Kojemiako.


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News


Sursa: Capital.ro