Asistenta spaniolă diagnosticată cu Ebola s-a vindecat, potrivit testelor definitive

Teresa Romero, prima persoană contaminată cu virusul Ebola în afara Africii, s-a vindecat, potrivit rezultate definitive ale testelor, anunțate marți de medici la Madrid, relatează AFP.

‘Criteriile privind vindecarea de virusul Ebola’ precum cele stabilite de OMS sunt îndeplinite, după patru analize de sânge cu rezultat negativ, a anunțat doctorul Jose Ramon Arribas, de la spitalul Carlos III din Madrid, la 15 zile de la spitalizarea femeii.

Asistenta medicală în vârstă de 44 de ani a făcut parte din echipa care a tratat doi călugări spanioli contaminați cu acest virus în Africa și decedați pe 12 august, respectiv 25 septembrie.

Un alt caz de vindecare a fost semnalat luni de filiala norvegiană a organizației Medici fără Frontiere (MFF), care a anunțat că doctorița norvegiană infectată cu virusul Ebola în timp ce se afla în misiune în Sierra Leone s-a vindecat.

Febra hemoragică Ebola a provocat moartea a peste 4.500 de persoane din totalul de 7.399 de cazuri înregistrate oficial în șapte țări (Sierra Leone, Guineea, Liberia, Nigeria, Senegal, Spania și Statele Unite), potrivit unui bilanț al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) publicat pe 8 octombrie.

OMS va testa două vaccinuri anti-Ebola în Elveția, la Geneva și Lausanne, a anunțat marți Marie-Paule Kieny, director adjunct al organizației internaționale. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata