Cele mai multe continente vizitate într-o zi

19

Gunnar Garfors (Norvegia) a vizitat cinci continente într-o singură zi, fapt ce a fost consemnat de specialiștii Guinness Book of World Records, la 14 martie 2014, drept un nou record mondial, potrivit site-ului său oficial www.garfors.com.

Globetrotterul a fost însoțit, pe tot parcursul călătoriei de o singură zi, de Adrian Butterworth (Marea Britanie), producătorul de televiziune care a filmat documentarul ce a ilustrat călătoria.

Aventura celor doi a început și s-a încheiat în aceeași zi — 18 iunie 2012, pornind din partea estică a Istanbulului (Turcia) și continuând cu Casablanca (Maroc), Paris (Franța), Punta Cana (Republica Dominicană) și Caracas (Venezuela).

Zborul din Istanbul (Asia, continentul nr. 1) spre Casablanca (Africa, continentul nr. 2) era programat la ora 1.10 dimineața, dar a avut o întârziere de 19 minute. În orașul marocan au ajuns la ora 4.10. Până la următorul zbor spre Paris (Europa, continentul nr. 3), care era programat la ora 7.35, Garfors și Butterworth au dat o fugă în oraș pentru câteva fotografii și un interviu pentru documentar, potrivit www.garfors.com.

În Paris au ajuns la 11.35. Au avut la dispoziție doar o oră și 55 de minute între zboruri, timp în care trebuiau să schimbe terminalul, să se întâlnească cu persoana de contact și să continue interviul. Au plecat din Paris la ora 13.30 și au ajuns la Punta Cana (America de Nord, continentul nr. 4) la ora 16.20. De aici au plecat la ora 21.00 spre Caracas (America de Sud, continentul nr. 5), unde au aterizat la ora 22.05.

Întreaga călătorie a durat timp de 28 ore și 25 minute, dar ținând cont de diferențele considerabile de fus orar, cei doi au reușit, de fapt, să se înscrie în cele 24 ore.

Gunnar Garfors s-a născut la 29 mai 1975, la Hammerfest, cel mai nordic oraș al lumii, și este președintele International DMB Advancement Group (IDAG), ce promovează televiziunea mobilă și transmisiunea radio în spectrul digital, o organizație cu membri pe patru continente. De asemenea, supervizează Norwegian Broadcasting Corporation (NRK) și susține prezentări și participă la dezbateri în toată lumea.

A descoperit pasiunea de a călători în vacanțele petrecute cu familia. Garfors are trei frați și patru surori. La 17 ani a călătorit cu trenul prin mai multe țări din europene. La 8 mai 2013 a încheiat călătoria, începută cu 10 ani în urmă, ce a cuprins 198 de țări ale lumii, fapt transpus și în cartea intitulată ”198: How I Ran Out of Countries”. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES) Foto: garfors.com

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata