China a lansat un proiect naţional de cercetare privind proteomica umană

China a lansat un proiect național privind cercetarea proteomică umană, genom menit să ajute la descoperirea unor noi metode de prevenire și tratare a maladiilor endemice majore, transmite Xinhua.

Academia de științe medicale militare, cu sediul în Beijing, a găzduit marți o reuniune pentru organizarea activității de cercetare în cadrul proiectului precum și pentru lansarea oficială a ‘China Human Proteome Project’.

Proiectul are ca obiective dezvoltarea dispozitivelor și tehnologiilor necesare în cadrul cercetării proteomice precum și trasarea profilelor patologice și biologice ale genomului uman, potrivit unui comunicat de presă.

Profilele vor arăta efectele maladiilor asupra genomului, va releva cauza și dezvoltarea maladiilor și va ajuta la descoperirea unor noi metode de tratament, se mai precizează în declarație.

China a făcut pași importanți în domeniul de cercetare în ultimii patru ani, cercetătorii chinezi au publicat peste 1.000 de studii în reviste internaționale de specialitate, fiind a doua națiune la nivel mondial în acest domeniu. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata