Franța se teme de „al treilea val”, Paris va intra în carantină

25

Capitala Franței urmează să intre într-un blocaj Covid de o lună, deoarece țara se teme de un al treilea val.

Aproximativ 21 de milioane de persoane din 16 zone din Franța vor fi plasate sub măsuri vineri, de la miezul nopții.

Aceste măsuri nu vor fi la fel de stricte ca blocarea anterioară, a spus premierul Jean Castex, cu persoanele cărora li se permite să facă exerciții în aer liber.

Franța a înregistrat peste 35.000 de noi infecții în ultimele 24 de ore.

Dl Castex a declarat că un „al treilea val” de infecții în țară pare tot mai probabil.

Situația din Paris este deosebit de îngrijorătoare cu 1.200 de persoane aflate în terapie intensivă acolo, mai mult decât în ​​vârful celui de-al doilea val din noiembrie, a declarat ministrul Sănătății, Olivier Veran.

Conform noilor măsuri, întreprinderile neesențiale vor fi forțate să închidă, dar școlile vor rămâne deschise. Oamenilor li se va permite să facă mișcare în aer liber la mai puțin de 10 km de casa lor și nu li se permite să călătorească în alte părți ale țării, decât dacă au un motiv bine întemeiat. Cei din zonele afectate vor trebui să completeze un formular pentru a explica de ce și-au părăsit casele.

Stingerea la nivel național a Franței va rămâne în vigoare. Cu toate acestea, va începe o oră mai târziu la 19:00 (18:00 GMT), ținând cont de orele mai lungi în care este lumină.
Temerile pentru un al treilea val apar în timp ce guvernul francez se confruntă cu critici pentru lansarea lentă a vaccinurilor.

De vineri, Franța va relua vaccinarea folosind dozele AstraZeneca după anunțul EMA că este potrivit pentru utilizare. Domnul Castex a spus că va primi vaccinul imediat pentru a demonstra că este în regulă.

Franța a suspendat dozele de vaccin după o serie de cazuri în Europa de formare a cheagurilor de sânge după administrarea vaccinului. Un sondaj efectuat chiar în momentul anunțării suspendării a constatat că doar 20% dintre francezi au încredere în AstraZeneca.

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online