În Brazilia se defrişează la patru ani o suprafaţă de pădure echivalentă cu cea a Sloveniei

Brazilia a defrișat în patru ani un teritoriu echivalent cu cel al Sloveniei, în ciuda marilor sale progrese în materie de mediu, cum ar fi reducerea exploatării forestiere ilegale și un mai bun control al sistemului, potrivit unui raport publicat miercuri de Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), informează agenția France Presse.

OCDE a lansat în Brasilia acest raport care analizează politicile de protecție a mediului și relevă faptul că această țară continuă să piardă cea mai mare suprafață de pădure din lume: 4800 kilometri pătrați numai în anul 2014.

„O suprafață de pădure echivalentă cu cea a Sloveniei este pierdută la fiecare patru ani”, susține OCDE.

Unul dintre principalele defecte ale programului său amplu de mediu este tocmai diferența dintre legislație și aplicarea sa de fapt.

„Creșterea economică, expansiunea urbană, agricultura și infrastructura au crescut, de asemenea, consumul de energie, utilizarea resurselor naturale și presiunile asupra mediului”, se spune in raport.

„În ciuda legislației severe, există încă multe neajunsuri în implementarea și aplicarea acesteia”, a subliniat OCDE care face apel la o mai bună integrare a obiectivelor de mediu și a politicilor puse în aplicare.

Cu toate acestea, această țară care are cea mai mare biodiversitate de pe planetă, este departe de a fi în situația alarmantă din anul 2004, atunci când 27.000 de kilometri pătrați de pădure au fost distruși.

De asemenea, Brazilia face parte din grupul țărilor membre ale BRICS (Brazilia, Rusia, India, China și Africa de Sud), cu cele mai mari livrări de energie regenerabilă și, de ceva timp, și-a redus deja emisiile de dioxid de carbon (CO2) la nivele inferioare obiectivului fixat pentru anul 2020, menționează AFP. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata