JO 2022: Cele cinci oraşe în cursă, printre care Lvov, şi-au depus candidatura

Cele cinci oraşe în cursă pentru Jocurile Olimpice de iarnă din 2022, printre care Lvov (Ucraina), au trimis Comitetului Internaţional Olimpic dosarul lor de candidatură, confirmându-şi astfel intenţiile, a anunţat vineri CIO, citat de Agenţia France Presse.

În afară de Lvov, pentru organizarea JO 2022 mai candidează Oslo, Beijing, Almatîi (Kazahstan) şi Cracovia (Polonia) asociată cu Slovacia. Ele îşi puteau depune candidatura până vineri, la miezul nopţii.

Stockholm s-a retras din cursă în luna ianuarie, după ce primăria oraşului s-a opus proiectului, la două luni după ce intenţia capitalei Suediei de a candida fusese anunţată de comitetul olimpic din această ţară.

După un prim examen tehnic al celor cinci candidaturi, comitetul executiv al CIO va alege oraşele finaliste la reuniunea sa care va avea loc între 7 şi 9 iulie la Lausanne. Oraşele finaliste vor avea la dispoziţie câteva luni pentru a-şi pune la punct proiectul, înainte de înmâna dosarul lor complet, însoţit de garanţii, pe 7 ianuarie 2015 la sediul CIO.

Membrii CIO vor alege gazda JO 2022 pe 31 iulie 2015, la Kuala Lumpur. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata