S-au inventat algele cu gust de bacon

24

O echipă de oameni de știință de la Centrul de studii marine al Universității din Oregon (SUA) a reușit să creeze o algă care capătă gust de bacon când este cufundată în ulei. Ea a primit numele de ‘palmaria mollis’, relatează 7sur7.be.

Vegetarienii vor fi încântați de calitățile algei roșii cu proprietăți uimitoare. Creatorii ei susțin că alga este crocantă și ar avea un pronunțat gust de bacon când este prăjită. În schimb, când este crudă, ar avea o textură asemănătoare cu cauciucul. ‘Palmaria mollis’ este bogată în proteine, minerale, vitamine și antioxidanți.

Este de fapt derivată dintr-o altă algă ce se dezvoltă extrem de repede de-a lungul coastelor Pacificului și Atlanticului de 15 ani.

‘Palmaria este un superaliment, aportul ei nutrițional este de două ori mai ridicat decât ale verzei kale (varza creață)’, arată într-un comunicat Chuck Toombs, unul dintre cercetători.

„Universitatea a dezvoltat acest tip de algă fiindcă poate fi cultivată și oferă ocazia creării unei noi industrii în Oregon’, adaugă el.

Ca de multe ori în lumea științifică, rezultatul experimentului nu a fost cel scontat. Cercetătorii intenționau inițial să creeze această algă pentru a hrăni un tip de scoici. Însă, după ce i-au văzut potențialul, și-au schimbat părerea. Descoperirea ar putea oferi o alternativă în plus industriei cărnii, criticată tot mai mult pentru impactul ei negativ asupra mediului. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News