Tablouri şi sculpturi realizate de Anthony Quinn, expuse la o galerie din Londra

O colecție de tablouri și sculpturi ale actorului Anthony Quinn, a cărui ”adevărată pasiune” era arta, după cum a declarat joi pentru EFE văduva sa Katherine, sunt expuse la Londra până la 8 iunie. Este prima dată când opera lui Anthony Quinn (1915-2001) apare într-o galerie publică din Regatul Unit.

A treia și ultima sa soție, Katherine Quinn, a organizat această expoziție care prezintă fațeta artistică a actorului, cunoscut pentru rolurile sale din filme precum ”Zorba Grecul” (1964), ”Viva Zapata!” (1952), ”Lust for Life” (1956).

”Ceea ce multă lume nu știe despre Anthony Quinn este că, de când era un băiețandru, dorea să fie artist și arhitect, și nu actor”, a spus Katherine, care s-a căsătorit în 1997, când el avea 82 de ani iar ea 34.

După ce a lucrat într-un birou de arhitectură, Anthony Quinn, care avea o problemă de pronunție, a fost operat și a început să meargă la ore la o școală de actorie pentru a depăși această problemă.

Pentru a plăti aceste ore, ”cum era sărac”, a început să lucreze făcând curățenie în școală și, când s-au terminat cursurile, i-au oferit un rol într-o producție, a adăugat Katherine.

Atunci ”s-a îndrăgostit de interpretare și a continuat să joace pentru că a văzut că (putea) câștiga bani ca actor”, însă întreaga sa viață a continuat să deseneze, ”ca o expresie a emoțiilor sale, a sufletului său”.

Influența lui Pablo Picasso și Henri Matisse se poate vedea în picturile sale cubiste și foarte colorate reunite în expoziția ”Anthony Quinn’s Eye” găzduită de Gallery Different din Londra, a precizat Katherine, care a adăugat că sculptura sa este mai sobră. Anthony Quinn s-a apucat de sculptură la vârsta de 50 de ani. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata