Numărul românilor care apelează la Prima Casă 2 a scăzut cu 50%

– In toamna anului 2009 numarul romanilor care apelau la programul Prima Casa era dublu fata de cel din aceasta perioada. Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM), care acorda garantii pentru creditele luate prin programul guvernamental, primeste de la banci intre 80 si 100 de dosare pe zi, in comparartie cu 200-250 in octombrie 2009.

.
Salariile si pensiile reprezinta principalele motive pentru care oamenii nu mai sunt entuziasmati fata de Prima Casa, dupa cum spun consultantii imobiliari, arata Gandul.

„Oamenii asteapta sa vada ce se va intampla cu salariile si pensiile. Starea de incertitudine duce la blocajul pe piata, mai mult decat o crestere a preturilor. Pot sa confirm ca sunt si unele persoane ce dispun de bani, si cu toate acestea se mai gandesc daca sa cumpere sau nu o locuinta in aceasta perioada„, a explicat Valentin Ilie, directorul general al Coldwell Banker.

In ciuda scaderii numarului clientilor, Aurel Saramet, presedintele FNGCIMM, se declara multumit. „Prima Casa pentru achizitia de locuinte deja construite merge bine. Am primit pana in prezent 2.500 de cereri de garantare a creditelor pentru cumpararea de locuinte prin a doua varianta a programului „Prima Casa”, a declarat Saramet.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata