Amanetează-ți mașina pentru un împrumut rapid

32

Știi că este posibil să îți amanetezi mașina atunci când dorești să obții un împrumut rapid? Amanetarea mașinii oferă o garanție pentru accesarea unui credit, iar avantajele pe care le oferă această operațiune de accesare a banilor sunt numeroase. Acestea se referă atât la timpul de accesare a banilor, cât și la suma împrumutată, la dobânzi și comisioane sau la întregul proces de aplicare pentru obținerea împrumutului. Dacă te afli în situația de a avea nevoie de o sumă mai mare de bani și nu te-ai gândit până acum la această soluție, poate că ar fi momentul să o faci – nu vei avea decât de câștigat. Iată cum funcționează acest tip de împrumut și ce poți face să îl obții.

De ce să îți amanetezi mașina?

Amanetarea mașinii reprezintă una dintre modalitățile la care recurg cei care au nevoie de sume de bani considerabile, pe care le pot obține într-un timp scurt. Poți aplica pentru un astfel de împrumut dacă ai nevoie de bani pentru achitarea unor servicii medicale de urgență, pentru acoperirea unor cheltuieli judiciare, pentru rezolvarea unor reparații urgente în gospodărie și altele asemenea.

Împrumutul tip amanet auto este total diferit de un împrumut bancar clasic, atât din punct de vedere al documentației care trebuie depusă, cât și în ceea ce privește rambursarea. Se poate spune că acesta seamănă din punct de vedere al garanției cu creditele ipotecare, în acest din urmă caz fiind vorba despre garantarea pentru rambursarea împrumutului cu o proprietate imobiliară, aceasta oferind o siguranță suplimentară în procesul de creditare.

Condiții pentru amanetarea mașinii

Amanetul auto este o practică din ce în ce mai des întâlnită, aceasta depinzând de anumite condiții. În primul rând este nevoie ca mașina pe care dorești să o amanetezi să se afle în proprietatea ta sau a firmei tale, în cazul în care aplici pentru împrumut pe persoană juridică. De asemenea, autorizația de circulație a mașinii nu trebuie să fie suspendată. Valoarea pe care o vei primi în schimbul mașinii va fi valoarea estimată de experții biroului de credit tip amanet auto. Suma împrumutată va trebui restituită la finalul perioadei de creditare stabilite prin contract, în caz contrar mașina se va vinde la licitație.

Există și case de amanet auto care oferă perioade de grație care sunt în avantajul clientului, astfel că acesta poate beneficia de o perioadă prelungită pentru restituirea împrumutului. Mai mult decât atât, kapital credit îți oferă șansa de a prelungi termenul de rambursare cu încă 30 de zile, aplicându-se în acest sens doar comisionul aferent lunii trecute.

Cum amanetezi mașina?

Nimic mai simplu decât procesul de amanetare a mașinii tale. Dacă te-ai asigurat că îndeplinești condițiile de amanetare amintite mai sus, nu îți rămâne decât să înaintezi cererea de împrumut unei case de amanet auto. Cererea de împrumut va fi însoțită doar de cartea de identitate a celui care aplică și de documentele de identificare a mașinii, respectiv cartea de identitate a mașinii (CIV) și talonul acesteia care atestă și faptul că mașina îți aparține. În momentul în care se face schimbul, vei preda și cheia mașinii, iar în cazul în care mașina va avea două chei, le vei preda pe amândouă.

Odată ce firma de creditare îți va analiza cererea și criteriile vor fi confirmate, veți stabili o întâlnire în vederea unei evaluări a mașinii. Această evaluare este realizată de experții în domeniu și pe baza ei se va stabili suma pe care o vei putea primi în schimbul mașinii.

După evaluare și stabilirea sumei, dacă vei fi de acord cu aceasta, se va realiza și semna contractul de creditare, iar banii îi vei primi în maximum 30 de minute, fără alte demersuri suplimentare.

Avantajele și dezavantajele amanetării auto

Să apelezi la acest tip de împrumut îți poate aduce atât avantaje, cât și dezavantaje, însă primele dintre ele sunt în mod clar mai numeroase, ceea ce face ca amanetul auto să fie soluția recomandată atunci când ai nevoie rapid de o sumă de bani considerabilă.

Unul dintre avantajele pe care le prezintă amanetul auto este că nu vei rămâne definitiv fără mașina ta, așa cum se întâmplă în cazul vânzării contra unei sume de bani, ci vei avea șansa de a o recupera în momentul rambursării împrumutului. Mașina reprezintă o simplă garanție că vei rambursa suma de bani împrumutată, iar atât timp cât vei plăti, aceasta va rămâne încă a ta.

Un alt avantaj este reprezentat de termenul de restituire a împrumutului. Acest tip de împrumut este unul cu termen scurt, însă poți beneficia de o perioadă de grație sau chiar poți face o cerere de prelungire a perioadei de rambursare, în acest caz nefiind nevoie decât de plata unui comision aferent lunii precedente. În cazul în care vei rambursa creditul mai repede decât a fost stabilit prin contract, costul total va fi unul redus.

De asemenea, este vorba despre una dintre cele mai avantajoase modalități de obținere a împrumutului. Nu este nevoie decât de depunerea cererii, de evaluarea mașinii pe care o ai, iar creditul este aproape de a fi obținut. Momentul în care vei intra în posesia banilor este mai aproape decât crezi, pentru că în maximum 30 de minute poți beneficia de suma de care ai nevoie, fără alte documentații și griji suplimentare.

Cu toate acestea, se poate considera un dezavantaj faptul că suma pe care o vei primi în cazul unui împrumut de acest fel poate fi net inferioară celei pe care o vei primi prin alte tipuri de împrumut. De asemenea, pentru unii este dezavantajoasă perioada de rambursare, aceștia preferând să restituie împrumutul în rate lunare mai mici, pe o perioadă îndelungată.

 

Împrumutul tip amanet auto rămâne, totuși, una dintre variantele la îndemână pe care le ai atunci când ai nevoie de bani, mai ales dacă este vorba despre nevoi urgente. Rapiditatea de obținere și ușurința cu care se desfășoară întregul proces recomandă acest tip de împrumut, iar o casă de schimb recomandată, cu recenzii bune, îți poate oferi o experiență de creditare impecabilă.


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News