Care sunt trendurile în materie de nunți în 2022 și cât au crescut prețurile ?

66

Pandemia a venit cu restricții, limitări dar și schimbări, în toate privințele. Printre cei care au fost afectați de toate aceste lucruri, sunt inclusivi mirii, care ar fi trebuit să se căsătorească în 2020 și 2021. 

Foarte puțini dintre miri, au decis să se căsătorească în timpul pandemiei, apelând la o nuntă foarte restrânsă, în familie sau chiar în online.

După finalizarea pandemiei, mirii, dar și organizatorii de evenimente au replanificat nunțile din urmă, pentru 2022. Ceea ce înseamnă că în acest an, numărul nunților a crescut, de cel puțin 3 ori mai mult decât în 2019.

Pandemia a schimbat, nu doar datele nunților, ci și direcțiile, trendurile și preferințele referitoare la nunți.

Iată care sunt trendurile în 2022 și cât de mult au crescut prețurile. 

 

Care sunt trendurile în 2022, în ceea ce privesc nunțile?

Se pare că pandemia a adus un trend nou, în materie de nunți: simplitatea.

Acest trend este în vogă în America de ceva timp, iar acum a fost preluat și de români. Stilul boho, este noul trend în materia de nunți iar acesta se referă la elemente cât mai naturale. 

Din ce în ce mai mulți miri aleg să își organizeze nunta, în locații care, sunt aproape de natură sau de apă, precum este restaurantul din Timisoara, Riviere.ro. Mirii nu mai vor să impresioneze prin complexitate, ci prin simplitatea și frumusețea unei locații cu adevărat frumoase. 

Locațiile care oferă nu doar servicii de calitate, dar și un peisaj de poveste, au fost printre preferințele mirilor în acest an, dar și pentru cei care s-au logodit de curând, și vor avea nunți în următorii ani. 

Și,  în ceea ce privesc rochiile de mireasă, dar și ședințele foto, trendurile sunt în aceeași direcție. Rochiile de mireasă simple, sunt în vogă iar, majoritatea ședințelor foto sunt făcute în peisaje naturale, de basm, după nuntă.

Dacă vorbim despre coafuri și machiaje, trendul este același. Miresele, preferă look-urile cât mai naturale, iar atunci când își aleg accesorile, trendul este înspre elemente naturale precum flori sau macrame-uri. 

 

Cât au crescut prețurile pentru o nuntă în 2022?

Pe lângă faptul că, mirii sunt mult mai limitați, în a alege date și locații disponibile, ei trebuie să plătească și sume mai mari, decât ar fi făcut în anii precedenți. 

Nu doar pandemia a făcut ca prețurile să crească, ci tot contextul în care ne aflăm în acest moment. Prețurile au crescut cu cel puțin 20%, față de anii trecuți pentru majoritatea serviciilor. 

Trupele care vor cânta live și-au crescut tarifele, și pentru a avea un astfel de serviciu la nuntă, mirii ar trebui să scoată din buzunar sume cuprinse între 4000 și 5000 de euro sau chiar mai mult, comparativ cu anii trecuți când minimul era 3000 euro.  

Serviciile de foto-video, florile dar și prăjiturile, au și acestea prețuri mult mai ridicate, decât în anii trecuți.

Inclusiv, rochiile de mireasă sunt mult mai scumpe în acest an, decât în anii precedenți datorită faptului că, totul s-a scumpit. 


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News