Mircea Diaconu: Simplitatea aduce succes

Candidatul independent la alegerile europarlamentare Mircea Diaconu, care, potrivit ultimelor rezultate BEC, a obținut 6,92% din voturi, a afirmat luni că oamenii au regăsit în el „ceva obraz și normalitate” și a arătat că scorul său demonstrează că „simplitatea aduce succes”.

„Nu vedeți că geniul politic e Traian Băsescu, cetățeanul Traian Băsescu? Păi, tot felul de malversațiuni, de complicații, de atacuri, de construcții și așa mai departe. Asta înseamnă genialitate politică? Nu! Simplitatea aduce succes. Simplitatea, normalitatea și concizia. N-am spus vorbe multe, n-am rezolvat toate problemele României, ci dimpotrivă, am explicat cât am putut de clar cu ce se mănâncă această funcție, această demnitate publică de europarlamentar. Și în nici un caz un europarlamentar nu poate rezolva toate problemele României, asta am spus tot timpul”, a declarat Diaconu la RFI.

El a arătat că a obținut acest scor „nu cu zgomot, nu cu fanfare”, ci cu o oferta publică.

„S-a dovedit că există o masă tăcută foarte bine pregătită și cu foarte mult discernământ și politic și civic, care însă nu se manifestă, pentru că nu există nicio ofertă pentru partea asta a alegătorului și atunci oamenii ăștia tac, se întorc cu spatele”, a apreciat Mircea Diaconu.

Acesta a susținut că va rămâne independent, argumentând că „așa e contractul cu cetățenii”.

„Nu mă interesează aproape deloc vizibilitatea mea acolo sau ce funcții, că despre asta e vorba, ești într-un grup politic, ai șansa să primești funcții pe-acolo. Nu mă interesează absolut deloc lucrul ăsta, mă interesează doar să pot să mă exprim, să vorbesc, să am în spate o demnitate publică de greutate în Europa și în țară, cu care să pun și să continui să țin treze problemele fundamentale ale nației noastre. Și când spun fundamentale, mă refer la chestii serioase, legate de cultură, de educație, de noțiunea de familie, de civilizație românească specifică, asta înseamnă identitate națională, care trebuie protejată, știți, e stupid să izbutești protecție UNESCO, de exemplu, pe diverse spețe, aproape că pot să spun că ne trebuie o protecție ca nație. Deci, despre asta e vorba, aproape că există riscul pierderii identității naționale. Asta este grija mea. Pe de altă parte, abuzurile se țin lanț asupra cetățenilor români, în interiorul țării și în afara ei. Astea sunt temele mele. Atât”, a explicat Diaconu.

Pe de altă parte, el a arătat că rezultatul pe care l-a obținut demonstrează că o campanie făcută cu bani mulți este inutilă.

„Îmi doresc tare mult să începem o discuție publică pe această temă, să punem fiecare costurile dovedite ale campaniei și ale efortului financiar, măcar asta, pe masă și să analizăm rezultatele în raport cu costurile. E aiuritor, sumele sunt aiuritoare, cu niște rezultate foarte mici. De asta spun, poate înțelegem ce așteaptă oamenii. Deci, nu este meritul meu neapărat. Poate că am plecat pe calea corectă, atâta tot”, a declarat Diaconu. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata