De ce ar fi bine să investești într-un scaun ergonomic de birou chiar acum?

65

Petreci măcar 5-6 ore pe zi stând pe scaun? Ești gamer? Ai o viață sedentară? Te confrunți des cu dureri la nivelul spatelui sau membrelor? Ți se spune des că ai o postură incorectă?

 

Dacă ai răspuns cu DA, la măcar una din întrebările de mai sus, atunci nu ar mai trebui să stai nicio clipă pe gânduri și să cauți să cumperi chiar acum un scaun ergonomic profesional care să-ți îmbunătățească radical stilul de viață și să te ajute să te simți mai bine.

 

Pentru persoanele care petrec mult timp stând la birou, în fața calculatorului, un scaun ergonomic profesional este absolut esențial. Scaunele ergonomice îmbunătățesc postura, elimină oboseala și durerile de spate și îmbunătățesc gradul de confort. Dar pentru a putea profita din plin de toate aceste beneficii, este important ca scaunul pe care îl alegi să fie unul cu adevărat ergonomic și nu doar să se numească astfel.

 

Care este diferența dintre un scaun ergonomic profesional și unul obișnuit?

 

Pe piață, la ora actuală, mulți din producătorii de mobilă oferă clienților lor, printre alte produse, și scaune ergonomice de birou. Dar nu toate scaunele care poartă acest nume se compară cu scaunele oferite de companiile specializate în fabricarea unor astfel de piese de mobilier.

 

Cele mai bune scaune ergonomice le recunoști ușor după gradul de suport pe care îl oferă corpului tău. Un scaun ergonomic profesional trebuie să-ți susțină coloana într-o poziție naturală și sănătoasă, nu perfect dreaptă ca să te obosească, ci ca un S foarte ușor curbat și să nu îți alunge senzația de amorțeală din corp. Pentru a face acest lucru, astfel de scaune trebuie să-ți ofere un suport optim în zona lombară, dar și în zona gâtului, pelvisului, membrelor superioare și membrelor inferioare.

 

Scaunele de birou ergonomice profesionale prezintă mai multe elemente de suport decât cele obișnuite, oferind astfel atenția cuvenită fiecărei părți a corpului.

De asemenea, scaunele ergonomice profesionale sunt și foarte customizabile. Nu toți oamenii au aceeași înălțime și de aceea, cele mai bune scaune ergonomice de birou sunt create în așa fel încât să poți regla înălțimea șezutului în funcție de caracteristicile propriului corp. Mai mult, unele scaune ergonomice, cele cu adevărat profesionale, permit și reglarea adâncimii șezutului, nu doar a înălțimii sale. Astfel, în momentul șederii pe scaun oasele bazinului pot sta într-o poziție sănătoasă, care te va ajuta să-ți ții și capul drept.

 

Imaginează-ți pelvisul ca un vas care trebuie să țină mereu apă, fără să o lase să se verse în stânga, în dreapta, în față sau în spate. Acest lucru nu este posibil decât dacă stai în picioare, drept, sau dacă folosești un scaun ergonomic atunci când stai așezat. Altfel, oricât de mult te-ai strădui să stai într-o poziție perfect corectă, nu-ți va fi ușor să-ți păstrezi echilibrul în această zonă a corpului.

 

Încă o caracteristică pe care o prezintă scaunele ergonomice profesionale și pe care scaunele obișnuite nu o au este calitatea materialelor din care sunt fabricate. Scaunele ergonomice profesionale sunt create din materiale de o calitate superioară, fie că vorbim despre elementele fixe, cele mobile sau părțile textile.

 

Știai că cele mai multe accidente de muncă din cadrul unui birou au loc din cauza mobilierului necorespunzător? Iar când vorbim de mobilier, ne referim în primul rând la scaune!

 

De aceea, scaunele ergonomice profesionale sunt gândite în așa fel încât să nu ocupe mai mult spațiu decât este necesar, să nu aibă elemente sau accesorii care se desprind ușor și să suporte greutatea corpului utilizatorului său, indiferent de poziția pe care o adoptă acesta.

 

Nu în ultimul rând, legat de materiale, mai putem vorbi despre textilele care lasă pielea să respire, fiind create din țesături care nu supraîncălzesc corpul, dar în același timp sunt și destul de rezistente la uzură încât să suporte o perioadă extinsă de utilizare zi de zi.

 

În concluzie, scaunele ergonomice profesionale de birou sunt scaunele ergonomice create cu gândul la fiecare detaliu, care nu doar îți oferă un loc de șezut, ci te fac să te simți în cel mai confortabil mod cu putință.

Citeste cele mai noi știri din business si mediul economic. Financiarul va aduce zilnic știri economice, noutati interne si externe.  Citeste zilnic cele mai noi știri online

articole seo