Inele, brăţări, coliere când şi cum le oferi?

12

Trebuie să recunoaştem că orice femeie se simte răsfățată când primeşte bijuterii. Aceste accesorii erau în trecut simbol al statutului social, acum au devenit elemente de exprimare care contribuie la personalizarea ţinutelor.

Totodată când spui inele, brăţări, coliere, cercei spui daruri prețioase, respect, bun- gust. Dacă vorbim de inele de logodnă, cu siguranţă ne gândim la angajamente. Bijuteriile sunt obiecte cu simbolistică încărcată şi sunt elemente care ajută la definirea unei stări sau a unei relaţii.

Cum alegi bijuteriile potrivite?

Când alegi bijuterii este important să ai relațiile clare, bine stabilite cu persoana căreia i le oferi. Dacă doamna sau domnişoară este parte din familie, soţie, mama, sora, fiică nu exista limite. Poți selecta orice tip de bijuterie, cu orice ocazie, fără niciun fel de problemă. Dacă doamna, domnişoara în cauză este colegă de muncă, amica, prietenă, lucrurile sunt ceva mai delicate. Se pot oferi bijuterii şi accesorii de tipul broşelor, colierelor, cerceilor a braţărilor. A se evita oferirea de inele, în special dacă nu există legături personale sau dacă nu se intenționează să se aducă relația la acest nivel, întrucât astfel de bijuterii sunt asociate cu luarea de angajamente.

Piesele selectate, fie că sunt brăţări, coliere, cercei sau pandantive trebuie să fie de calitate, să aibă finisaje perfect realizate și să se potrivească cu personalitatea femeii. Sunt doamne care apreciază bijuteriile aurite, altele prefera perlele. Sunt tinere care iubesc bijuteriile argintate şi pietrele prețioase. Pentru a avea certitudinea că accesoriile achiziţionate vor produce plăcere este important să se analizeze puțin personalitatea doamnei, dar şi stilul vestimentar dominant.

Când se oferă bijuterii doamnelor speciale?

Nu trebuie o ocazie anume să se ofere bijuterii, aceste mici obiecte transmit prețuirea, iubirea şi respectul pe care cel ce le oferă le are. Practic, bijuteriile sunt  asociate cu trăiri sentimentale. Pot fi oferite cu ocazia aniversării, a onomasticii de Crăciun, de anul Nou sau cu ocazia zile îndrăgostiţilor. Şi totuşi, nu trebuie să existe zile motive speciale pentru a oferi bijuterii persoanelor dragi, indiferent de ocazie ele produc bucurie!

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata