NBC nu mai difuzează Globurile de Aur 2022; Tom Cruise returnează trofee

Rețeaua de televiziune americană NBC a renunțat luni la difuzarea ceremoniei Globurilor de Aur din 2022, după o reacție de la Hollywood asupra eticii grupului care acordă premiile anuale pentru film și televiziune și lipsa diversității sale.

Tom Cruise s-a alăturat unei revolte conduse de platforme și studiouri de streaming, returnând cele trei statuete ale Globului de Aur pe care le-a câștigat pentru rolurile sale din „Jerry Maguire”, „Magnolia” și „Născut pe 4 iulie”, au raportat Variety și Deadline Hollywood.

Decizia NBC a venit chiar și după ce Hollywood Foreign Press Association (HFPA), care împarte premiile, a fost de acord să recruteze mai mulți membri negri și să facă alte schimbări în următoarele 18 luni. Rețeaua a salutat inițial planul, dar ulterior a spus că va aștepta să vadă dacă reformele au funcționat.

Membrii HFPA au fost de asemenea acuzați că au făcut remarci sexiste și rasiste și că au solicitat favoruri de la vedete și studiouri.
„Schimbarea acestei magnitudini necesită timp și muncă și considerăm cu tărie că HFPA are nevoie de timp pentru a o face corect. Ca atare, NBC nu va difuza Globurile de Aur din 2022”, a spus NBC într-un comunicat.

„Presupunând că organizația își execută planul, sperăm că vom fi în măsură să difuzăm spectacolul în ianuarie 2023”, a adăugat NBC.
După anunțul NBC, HFPA a declarat că punerea în aplicare a „schimbării transformaționale” a rămas o prioritate urgentă „indiferent de data de difuzare a Globurilor de Aur”.

Într-o declarație, HFPA și-a reiterat reformele planificate și a dat un calendar detaliat. Acesta a spus că, până în august 2021, va angaja un nou șef executiv, va adăuga 20 de membri noi, va aproba un nou cod de conduită și va oferi instruire în materie de diversitate și hărțuire sexuală, printre alte etape.
Ceremonia anuală a Globurilor de Aur, la care au participat vedete din lista A și directori din industrie, a devenit una dintre cele mai mari emisiuni de premii de la Hollywood în perioada premergătoare premiilor Oscar. Dar a fost supus unui control atent în urma unei anchete publicate în februarie de Los Angeles Times, care a arătat că grupul de 87 de jurnaliști nu avea membri negri.

Sâmbătă, Scarlett Johansson s-a alăturat criticilor, inclusiv Netflix, Amazon Studios, WarnerMedia și zeci de companii de publicitate de top din Hollywood, care au spus că nu vor mai colabora cu HFPA decât dacă va face modificări de anvergură.

WarnerMedia, care include canalul de cablu HBO și studioul de film Warner Bros, a declarat într-o scrisoare către HFPA că este îngrijorat de „întrebări insensibile din punct de vedere rasial, sexiste și homofobe” la conferințele de presă și evenimentele din timpul nominalizărilor la Globul de Aur și al procesului de premiere.

„De mult prea mult timp, cererile de avantaje, favoruri speciale și cereri neprofesionale au fost adresate echipelor noastre și celorlalți din întreaga industrie”, se spunea în scrisoarea WarnerMedia.
Johansson și-a îndemnat colegii săi actori să „facă un pas înapoi de la evenimentele HFPA” și Globul de Aur. Într-o declarație, ea a spus că în trecut „acest lucru a însemnat adesea confruntarea cu întrebări și remarci sexiste ale anumitor membri HFPA care se învecinează cu hărțuirea sexuală”.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata