Relaxare, cum o faci?

30

Oricât de muncitor sau motivat să faci ceva în viață și să reușești să îți îndeplinești toate dorințele, tot trebuie să te mai și relaxezi puțin, că doar nu ești o mașinărie care muncește 24 / 7 / 365. Relaxarea fie că o faci la început de zi, la o cafea în care faci un rebus, sau o integramă, sau orice alt joc de cuvinte care să îți pună mintea în mișcare de dimineața. Sau pe parcursul zilei, că doar “pauzele lungi și dese sunt cheia marilor succese”. Sau poate faci parte din grupul de persoane care se relaxează seara, după munca, poate cu o bere sau un pahar de vin și un film bun sau cu următoarele episode din serialul curent. Pentru că hai să fim sinceri, niciodată nu te uiți doar la un singur episod.

Sau poate te relaxezi cu o carte, fie ea de beletristică sau sci-fi. Sau te apuci și grădinărești în curtea din spate, lucru pe care tot îl amâni, fie că nu e vreme bună, fie că nu ai chef și cuplezi utilul cu plăcutul. Sau în sfârșit te apuci să faci ceva handmade sau să colorezi în cărțile pentru adulți. Da, există așa ceva, și dublu da, sunt multe persoane care fac acest lucru în țoață lumea. Cu toate astea, cred că cei mai mulți dintre noi, când vor să se relaxeze, iau în mână telefonul și deschid aplicațiile favorite, fie că e vorba de Facebook, Instagram sau Pinterest.

În consecință, nu contează ceea ce faci, atât timp cât te relaxezi. E important să ne mai resetam și noi calculatorul de bord, și corpul.Dincolo de toate acestea, medicii recomandă odihna în mod regulat, fapt dovedit de tot mai multe studii. În plus aceștia recomandă activități sportive în aer liber, yoga și multe alte forme de relaxare considerate de unii ceva mai moderne. Adesea metodele de relaxare și odihnă care implică ecrane (jocuri, console, tv, pc) duc de cele mai multe ori la sedentarism și uneori chiar dependențe greu de controlat. Dar fiecare este liber spre a alege ceea ce consideră de cuviință că i se potrivește. Variantele actuale sunt extrem de variate așa că exită multe metode pentru a te menține relaxat, odihnit și în formă.

Indiferent de orașul în care ai locui suntem siguri că vei găsi activități care să ți se potrivească stilului tău de viață și da, acum în prag de vară chiar îți recomandăm să iei în calcul cât mai multe posibilități de a petrece timp de calitate în aer liber.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata