Sfaturi pentru a alege încălțămintea potrivită pentru tine

Încălțămintea confortabilă este obligatorie pentru o viață cât mai productivă. Este foarte greu să îți duci la bun sfârșit planurile zilnice dacă ai o pereche de încălțări care te strâng, care îți fac piciorul să transpire sau care nu îți oferă confort termic.

 

Tocmai de aceea, ori de câte ori vrei să îți cumperi o pereche de adidasi Nike, o pereche de cizme sau o pereche de pantofi eleganți, confortul trebuie să primeze în fața aspectului.

 

Din fericire, există câteva sfaturi pe care le poți respecta și care îți pot oferi șansa să te bucuri mereu de încălțăminte cât se poate de confortabilă:

  1. Înainte de a merge la cumpărături măsoară lungimea și lățimea unor încălțări care te fac să te simți bine. Încălțămintea pe care o cumperi trebuie să fie similară cu cea pe care o ai deja.
  2. Dacă mergi la cumpărături într-un magazin fizic, alege să o faci seara! De-a lungul zilei, picioarele noastre au tendința de a se umfla. Dacă îți cumperi încălțămintea dimineața s-ar putea să ai surprize neplăcute atunci când vrei să o porți seara.
  3. Ai grijă la șosetele pe care le porți atunci când probezi. Încearcă să porți șosete cu o grosime medie. Dacă ai șosete prea subțiri, s-ar putea să ai din nou surprize neplăcute.
  4. Între vârful degetului mare și vârful pantofilor trebuie să existe aproximativ 1 centimetru. Dacă nu există această distanță, pantoful va pune presiune pe degete în timp ce mergi, ceea ce va duce la dureri destul de neplăcute.
  5. Atunci când probezi încălțămintea încearcă să probezi ambii pantofi și să faci câțiva pași cu ei. Dacă probezi acasă, stai 30-40 de minute cu încălțămintea în picioare, pentru a vedea dacă este confortabilă. Dacă probezi în magazin, fă câțiva pași prin acesta.
  6. Verifică materialele din care este realizată încălțămintea. Poți face asta citind pe eticheta produsului. Cele mai bune materiale sunt cele naturale, deoarece nu favorizează transpirația picioarelor. Tocmai de aceea, este indicat să optezi pentru încălțăminte din material textil sau din piele naturală, în detrimentul celei din materiale sintetice.

 

Încălțămintea incomodă poate genera o mulțime de probleme neplăcute

Dacă nu îți alegi corect încălțămintea pe care o porți, acest lucru poate duce la apariția unor probleme majore. Pe lângă durerile ce pot apărea în timpul mersului, poți ajunge să ai bătături și piele îngroșată pe călcâie și pe degete. De asemenea, presiunea foarte mare pe anumite puncte ale piciorului poate dezvolta diverse probleme de sănătate.

 

De unde cumperi încălțăminte de bună calitate?

Din fericire, există o mulțime de magazine de unde poți cumpăra încălțăminte de bună calitate, care nu costă mult. Atât online, cât și offline poți găsi perechi de încălțăminte care bifează toate aspectele de care ai nevoie: arată bine, sunt confortabile și îți pot oferi o susținere foarte bună pentru picioare.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata