Studiu GLAMI.ro: 62% dintre români fac cumpărături online când sunt reduceri la brandurile preferate

14

87% dintre români intenționează să cumpere majoritar online vara aceasta, pentru că au descoperit noi magazine, branduri și toate avantajele cumpărăturilor online, pe tot parcursul pandemiei.
Vor fi atrași de livrarea rapidă, sigură, la ușă (36%), reducerile substanțiale, relevante pentru nevoie consumatorilor (33%), raportul preț-calitate mai bun din online (31%), livrarea gratuită (24%), dar și posibilitatea de plăti cash la livrare (19%).

Acestea sunt concluziile unui nou studiu demarat de marketplace-ul www.glami.ro, desfășurat pe parcursul lunii aprilie, cu subiect “cumpărăturile din perioada de vară 2021, pe fondul ridicării restricțiilor, ca urmare a campaniei de imunizare națională anti-Covid-19”.

70% dintre români au găsit noi branduri online

Chiar dacă au fost curioși și dispuși să descopere noi branduri – 70% dintre respondenți afirmă că au descoperit și cumpărat branduri noi în intervalul mai 2020 – aprilie 2021, 62% au așteptat în continuare reduceri la mărcile preferate pentru a face o achiziție online.

Calitatea articolelor de îmbrăcăminte și încălțăminte a jucat un rol important în această tendință a consumatorilor, deoarece 57% dintre respondenți au declarat că nu au găsit nicio scădere semnificativă a calității produselor în ultimele 12 luni de cumpărături online, comparativ cu perioada de dinainte de izbucnirea pandemiei coronavirus.

Ce haine sunt mai greu de cumpărat online

Întrebați dacă au schimbat sau nu măsura la haine față de acum 12 luni, mai mult de jumătate dintre participanții la studiu (59%) au spus că poartă aceeași măsură la piese de îmbrăcăminte.

Cu toate acestea, 43% dintre români încă au dificultăți să cumpere blugi, pantaloni și pantaloni scurți online, în funcție de mărimea lor. Alte categorii de produse pe care respondenții le-au clasificat ca fiind mai dificil de cumpărat online sunt pantofii (28%) și lenjeria de corp și costumele de baie (18%).

O altă descoperire interesantă din sondajul www.glami.ro: 1 din 3 români intenționează să aloce până la 500 RON/lună în următoarele luni de vară pentru cumpărături online.

Despre proiectul Fashion (Re)search
www.glami.ro se angajează să dezvăluie date și informații convingătoare despre starea sectoarelor de comerț electronic din țările în care operează prin proiectul de analiză pe termen lung Fashion (Re)search.
Toate studiile sunt realizate online, printre vizitatori pe platformele GLAMI care și-au exprimat acordul participării la studii. Concluziile sunt publicate aici:
www.fashion-research.ro.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata