5 lucruri pe care le fac studenții de succes

Studenția poate fi o perioadă extraordinară în viața oricui, dacă acea persoană știe cum să o gestioneze. La vârsta la care suntem considerați adulți, dar din multe puncte de vedere încă ne mai dezvoltăm, poate fi destul de dificil să jonglezi cu toate responsabilitățile vieții, inclusiv cu cea de student. Pentru că știm cât de tumultoasă poate fi această perioadă, îți venim și noi în ajutor cu câteva sugestii pentru a te transforma în scurt timp într-un student eminent.. Așadar, haideți să descoperim care sunt cele 5 lucruri pe care le fac studenții de succes. 

Se organizează

Poate cel mai important sfat din această listă, organizarea poate face diferența în viața oricui, fie el salariat, student și așa mai departe. Dacă nu găsești un echilibru și ordine, va fi foarte greu să te concentrezi pe ce ai de făcut. Așa cum spuneam și mai sus, un student va avea multe roluri de îndeplinit și de multe ori va trebui să balanseze cumva viața academică, emoțională și profesională. Fără un program bine definit, lucrurile vor scăpa rapid de sub control. Organizare va servi la eficientizarea lucrurilor. Va fi mult mai ușor să-ți îndeplinești obiectivele dacă știi exact care sunt acestea și care este ordinea în care le abordezi. 

Nu amână

Deși poate ți-ai creat deja un program imbatabil, cea mai comună hibă în urmarea lui este capacitatea ta incredibilă de a procrastina. Știi foarte bine că ceea ce puteai face azi, dar alegi să lași pe mâine, ar putea avea consecințe grave, dar persiști.  Studiul în ultima noapte înainte de examen s-ar putea să funcționeze o dată sau de două ori, dar pe termen lung e mai mult ca sigur să se transforme într-o strategie pierzătoare din cauza oboselii și a stresului acumulat. Dacă ți-ai făcut un program ar fi bine să-ți dai silința să-l urmezi, dacă vrei să ai rezultate optime. Desigur, acesta poate fi ajustat pe parcurs, dar amânarea nu este niciodată o soluție. Vei afla destul de repede că, în fond, cel mai greu este să te apuci.  

Știu când să ia pauză 

Cel mai probabil te vei amuza să descoperi că pauzele lungi și dese chiar sunt cheia marilor succese. Ei, nu chiar, dar această afirmație are un sâmbure de adevăr. Capacitatea de concentrare a creierului uman nu este nesfârșită, estimată de fapt undeva la o oră, deci excesul de învățat cel mai probabil nu va fi o soluție. Știm, ai o tonă de cărți pentru studenții la drept care te așteaptă pe raft, dar să treci prin ele într-un maraton fără pauză ar putea fi o idee dezastruoasă. Organizează un program de studii care să includă și pauze și vei vedea cum creierul tău se împrospătează între sesiunile de învățare. 

Profită de cursuri și seminarii

Poate că sună ca un clișeu, dar atunci când ești în sala de curs, chiar trebuie să fii prezent și mental. La fel ca în școala primară, o lecție sau o informație poate fi reținută deja din clasă, fără să necesite o grămadă de studiu adițional la domiciliu. Lasă  telefonul, discuțiile cu colegul, contemplatul pe geam sau mâzgălitul în caiet și s-ar putea să descoperi că înțelegi mult mai bine ce ți se predă. Ia notițe, pune întrebări, leagă un dialog cu profesorul și demonstrează interes pentru subiect. 

Trăiesc sănătos și nu fac excese

Se pare că perioada de studenție vine și cu cele mai mari tentații, doar ești prima dată departe de părinți și cel mai probabil trăiești singur sau doar cu persoane de vârsta ta. Este foarte probabil să vrei să ieși mereu în oraș și să te distrezi, dar lipsa de somn și consumul în exces de alcool, tutun și alte substanțe nu te vor ajuta pe termen lung. Încearcă să dormi suficient și chiar să faci mișcare din când în când pentru a putea da randament în ce privește studiile. Nu exclude nici avantajele unei alimentații sănătoase și diversificate. 

Poate că toate aceste sfaturi ți se par generale și oarecum de bun simț, dar ghici ce, tocmai de aceea funcționează. 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata