5 sfaturi care te ajuta sa ai un business de succes

Decizia de a-ti incepe propriul business poate sa fie greu de luat. Odata luata insa, poate sa genereze doze importante de succes si sa fie 100% multumitoare. Pana la succes, orice business intampina probleme: fie banii sunt prea putini, fie ideea de afaceri nu este atat de puternica precum s-a crezut la inceput, fie nu se gasesc angajati, etc.

Tocmai din acest motiv, orice incepator in business trebuie sa urmeze o serie de sfaturi.

Cele mai importante sfaturi pentru un business de succes

Conform celor de la Regnskabsprogrammerne.dk, cel mai important element in business este banul. Este de la sine inteles ca prima perioada a afacerii trebuie sa se invarta in jurul banilor: castiguri cat mai mari, investitii cat mai mici. Exista mici secrete pentru a face asta: incercarea de a lucra intr-un sediu ieftin, sau chiar de acasa, alegerea unui program de contabilitate pentru intreprinderile mici (gratis regnskabsprogram til små virksomheder), care este ieftin sau chiar gratuit, alegerea cu atentie a serviciilor de promovare, etc. De asemenea, trebuie sa fie urmate si urmatoarele reguli:

  1. Activitatea firmei trebuie sa fie una cu care administratorul este familiarizat. Este de evitat abordarea unui domeniu doar pentru ca merge pentru altii. Cel mai bun domeniu pentru o afacere este cel pe care administratorul il cunoaste cel mai bine si de care este pasionat. In felul acesta, timpul si energia sunt consumate cat se poate de constructiv si placut.
  2. Afacerea trebuie sa fie inceputa atata vreme cat inca exista un venit sigur. Cei care sunt angajati nu trebuie sa renunte la locul de munca pentru a-si incepe un business, deoarece sunt sanse ca acesta sa nu mearga. Este mai greu, insa este o decizie inteleapta.
  3. Marketingul este foarte important. Oricat de bune ar fi produsele sau serviciile comercializate este foarte important ca acestea sa fie promovate. Alegerea unei firme care se ocupa de promovare poate sa fie o provocare uriasa, in asa fel incat sa fie atat economica, cat si eficienta. Din fericire, promovarea online este din ce in ce mai bine conturata iar eficienta este si ea foarte mare.
  4. Contabilul este una dintre cele mai importante persoane din firme. Exista administratori care aleg sa isi faca singuri contabilitatea. Este cea mai mare greseala pe care o pot face. Angajarea unui contabil profesionist poate sa fie reteta succesului. Daca acest contabil foloseste un program de contabilitate performant (regnskabsprogram her), atunci sansele de reusita sunt cu atat mai mari;
  5. Planul de afaceri trebuie sa fie foarte bine realizat. Exista multe firme care neglijeaza planul de afaceri. Practic, administratorii au o idee pe care o urmaresc fara a sti cu exactitate care sunt cheltuielile si care sunt eventualele rezultate. Inainte de demararea unui business trebuie sa se faca un plan de afaceri foarte bine pus la punct. Acesta trebuie sa includa absolut toate detaliile necesare unui succes: analiza competitorilor, un plan financiar cat mai bun si pasi de urmat pana in momentul in care se atinge targhetul.

Inceputul este greu in orice afacere, insa cu putina inspiratie, multa informatie si multa munca, orice business se poate transforma intr-un succes.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata