Ai grijă de sănătatea angajaților tăi prin oferirea unor pachete care includ investigații medicale

Un angajator respectabil își face angajații fericiți, primind în schimb productivitate și succes. Pe lângă suport psihologic, salarii pe măsură și mediul optim de lucru, un antreprenor de succes asigură angajaților săi anumite beneficii. Concediile, bonusurile, posibilitatea de avansare, cursurile de training, abonamentele în sălile de sport sunt câteva dintre beneficiile asigurate, de obicei, de angajator. Nu multe companii oferă angajaților pachete de preventie medicală, deși acestea aduc numeroase avantaje, atât angajatului, cât și angajatorului, la fel ca și restul beneficiilor menționate. Dacă încă nu oferi angajaților tăi abonamente medicale, află acum ce presupun acestea și care sunt motivele pentru care ar trebui să le incluzi în compania ta. 

Ce presupune pachetul de prevenție pentru angajați?

Pachetul de prevenție include investigații, consultații și analize medicale efectuate în limita sumei de 400 de euro. Acestea se efectuează în clinici și spitale private, ca de exemplu spitalul Ares. În plus, de aceste abonamente medicale pot beneficia și rudele aflate în întreținerea salariatului. 

Un alt lucru important pe care ar trebui să îl știi în legătură cu abonamentele medicale suportate de angajator este faptul că acestea NU sunt impozabile, atât timp cât nu depășesc plafonul de 400 de euro. Acest lucru aduce avantaje financiare pentru angajator. 

Impactul stresului asupra angajatului

Dacă vei interacționa cu angajații tăi cu privire la problemele personale ale acestora, vei afla că majoritatea se confruntă cu stresul cronic. Acesta nu este cauzat numai viața personală, ci și de viața profesională. Stresul de la locul de muncă este o problemă reală în multe companii. 

Stresul cronic este, însă, un factor de risc pentru multe afecțiuni, cum ar fi bolile cardiovasculare, tulburările de anxietate sau afecțiunile hormonale. Pe de altă parte, acesta poate scădea productivitatea la locul de muncă. De multe ori, stresul și programul încărcat nu permit angajaților să meargă la timp la medic. Prin urmare, aceștia ajung să depisteze și să trateze prea târziu problemele de sănătate. 

Sănătatea angajaților – avantajul companiei

Pachetele de prevenție medicală pentru angajați sunt, de fapt, o asigurare privată de sănătate pe care angajatorul o oferă. Aceste pachete medicale au un rol foarte important în ceea ce privește sănătatea angajaților, iar sănătatea angajaților aduce o serie de beneficii companiei. 

Stresul și programul încărcat îi fac pe angajați să neglijeze analizele și investigațiile de rutină. Acest lucru este potențat și de faptul că investigațiile efectuate la stat se programează la intervale lungi de timp. Însă dacă angajații beneficiază de pachete de investigații medicale în clinici private, oferite de angajator, aceștia sunt mai motivați să meargă la medic. Simplul fapt că investigațiile sunt asigurate de firmă îi face mai conștienți de importanța sănătății. De fapt, aceste pachete pot fi considerate campanii de conștientizare a problemelor de sănătate. 

Pachetele de sănătate oferite de angajator îi ajută pe angajați să prevină unele afecțiuni sau complicații sau să depisteze bolile în stadii incipiente, atunci când sunt mai ușor de tratat. Unele afecțiuni pot fi amenințătoare de viață, atunci când nu sunt tratate la timp. 

Însă care sunt beneficiile acestor abonamente medicale pentru firma ta?

Reducerea concediilor medicale

Apariția unor afecțiuni care ar fi putut fi prevenite necesită concedii medicale, ceea ce poate afecta activitatea firmei. Unele afecțiuni medicale pot debuta direct cu diferite complicații, cum ar fi evenimente cardiovasculare (infarct de miocard, accident vascular cerebral). Acestea necesită internare de urgență, ceea ce duce la absenteism. Datorită prevenirii afecțiunilor, concediile medicale vor fi mai rare.

Atragerea și retenția de personal

Datorită acestui beneficiu, angajații sunt mai mulțumiți și mai fericiți în cadrul firmei. Acest lucru ajută atât în ceea ce privește recrutarea, cât și în ceea ce privește retenția angajaților. 

Productivitate crescută

Datorită accesului la servicii de sănătate de calitate, clienții sunt mai motivați să muncească eficient, sunt mai încrezători și mai productivi. 

Așadar, ai grijă de sănătatea angajaților tăi cu ajutorul abonamentelor medicale. În schimb, compania ta va avea de câștigat pe termen lung. 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata