Avantajele unui curs robotica copii Craiova

De puţin timp lucrurile au început să revină la normal, masca nu mai este obligatorie, întâlnirile cu prietenii nu mai sunt interzise, iar evenimentele au început să se desfăşoare  şi totul pare că merge pe o pantă ascendentă. De asemenea, cei mici au reînceput să meargă la şcoală şi să îşi reia o parte din activităţile de dinainte de pandemie. Ei bine, un lucru pe care trebuie să îl avem în vedere, noi părinţii, este modalitatea prin care îl îndrumăm către vechile activităţi sau, de ce nu, către unele noi.

Este foarte important ca toate activităţile cu care cel mic era obişnuit să fie reintegrate în programul lui treptat, astfel încât acesta să nu fie copleşit. Şi să nu încercăm să îl forţăm spre un anumit curs sau sport, dacă între timp, acesta a decis că nu mai vrea să îl practice.

Un curs care a prins foarte bine şi la noi în ţară este robotica. Astfel, tot mai mulţi copilaşi doresc să se înscrie şi să participe la un curs robotica copii Craiova.

De unde a plecat toată această idee şi cine a dat startul unui astfel de proiect care aduce în viaţa celor mici numai beneficii? Ei bine, în anul 2009, după ce preşedintele Barack Obama a analizat statisticile referitoare la numărul copiilor care îşi doresc să studieze ştiinţele exacte, mai precis: Aeronautica, Astronomia, Chimia, Fizica, Matematica şi Metrologia, a realizat că situaţia este una îngrijorătoarea. Prin urmare a lansat în America programul numit STEM Education, un program educaţional bazat pe ideea de educare a copiilor în patru discipline specifice, şi anume: știință, tehnologie, inginerie și matematică. Însă nu oricum, ci folosind o abordare interdisciplinară. Mai precis, profesorii nu vor preda 4 discipline diferite, ci vor aborda o metodă de învăţare ce cuprinde informaţii specifice din toate cele 4 discipline – corelate cu aplicaţii din lumea reală.

De ce să îţi înscrii copilul la un curs de robotică? Iată care sunt principalele avantaje pe care un curs de robotică le aduce în viaţa celui mic.

EI bine, cursul de robotică reprezintă îmbinarea perfectă între cunoştinţele de cultura generală, informaţiile precise din tehnologie, dar şi abilităţile dezvoltate de jocurile de construit, precum LEGO.

În ziua de astăzi, regăsim tehnologia în aproape orice lucru pe care îl atingem, de la telefoanele pe care cu toţii le avem în fiecare moment al zilei alături de noi, de la maşinile care se pot conduce singure, de la televizoarele inteligente şi chiar până la echipamentele de bucătărie care îşi pot seta singure temperatura în funcţie de preparatul pe care îl gătesc şi aşa mai departe. Însă, cu toate că tehnologia este acum atât de accesibilă, foarte puţini dintre noi reuşesc să înţeleagă cum funcţionează toate aceste echipamente. Cum tehnologia este viitorul, cursurile de robotică nu ar trebui să lipsească din viaţa copilaşilor noştri.

Aceste cursuri îl vor ajuta pe cel mic să înţeleagă întreg ansamblul tehnic din spatele unui mecanism. Astfel, în cadrul unui curs de robotică elevii au posibilitatea de a analiza în detaliu tehnologia din spatele unui echipament şi, de asemenea, de a descoperi prin practică şi experimente toate teoriile fizice, matematice şi electrice care compun acele sisteme.

Un alt avantaj al acestor cursuri este faptul că deprinderile tehnice nu se pierd atât de uşor, iar ele pot fi aplicate atâta asupra mecanismelor robotizate simple, cât şi asupra automatizărilor complexe. Bineînţeles că nu ne vom aştepta ca după un singur curs cel mic să fie capabil să repare orice echipament din casă, însă va câştiga nişte abilităţi tehnice cu adevărat preţioase, într-o lume în care tehnologia este prezentul şi viitorul.

Tot în timpul cursurilor, cel mic îşi va dezvolta cultură generală, gândirea creativă, logică şi analitică. De asemenea, îşi va dori să afle, să cerceteze şi să descopere modul în care lucrurile din jurul lui funcţionează.

Bineînţeles că pe lângă pregătirea pentru o meserie de viitor, cel mic se va distra în timpul cursurilor, construind acel robot pe care şi-ar fi dorit, poate, să îl primescă în dar.

La ce vârsta îţi poţi înscrie copilul la cursurile de robotică?

În ziua de astăzi, cei mici folosesc telefonul, laptopul şi tableta părinţilor de la o vârstă foarte fragedă. Prin urmare, cursurile de robotică pot fi începute încă de la vârsta la care cel mic poate înţelege conceptul de a construi. Bineînţeles se va începe cu un curs destinat începătorilor, iar odată cu trecerea timpului şi cu acumularea de cunoştinţe, nivelul va creşte. De asemenea, fiecare curs se adresează unui anumit interval de vârstă, prin urmare poţi începe prin a selecta cursul în funcţie de vârstă, dar şi de cunoştinţele celui mic. Bineînţeles, nu uita să îl întrebi şi pe cel mic dacă un curs de robotică este ceea ce îşi doreşte.

Este important să menţionăm că ora de informatică pe care cei mici o au în programa şcolară, de cele mai multe ori, nu poate cuprinde toate informaţiile pe care un curs de robotică le poate oferi. De asemenea, cursurile de robotică oferă şi posibilitatea de a experimenta. Iar învăţarea prin experimentare este cea mai bună modalitate de a cunoaşte şi de a memora.

În ziua de astăzi suntem înconjuraţi de tehnologie şi putem spune, fără dar şi poate, ca aceasta nu mai este viitorul… ci mai degrabă prezentul. Ce ne rezervă anii care vor veni? Nu putem şti cu precizie niciodată ce ne rezervă ziua de mâine, dar cu siguranţă putem fi nerăbdători să aflăm.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata