Cum poți alege cele mai bune produse pentru dropshipping și câteva exemple de produse care se vând bine

Alegerea unui produs dropshipping câștigător nu este o sarcină ușoară. Printre alți pași ai procesului de luare a deciziilor, va trebui să alegi nișa de piață și să găsești un furnizor de încredere. Cu toate acestea, cu instrumente de cercetare adecvate și un flux de lucru definit, poți găsi cu ușurință produsul potrivit pentru dropshipping. Nu uita că drophippingul este influențat și de țara în care te aflii, ceea ce înseamnă că, dacă citești acest articol va trebui să faci o vizită și pe dropshipping România, pentru a afla mai multe despre cum funcționează această tehnică de vânzare la noi în țară.

Cum poți alege produsele potrivite?

Dropshippingul permite antreprenorilor să înceapă o nouă afacere sau să testeze piața pentru produse noi cu un capital inițial mai mic. Deoarece produsele nu sunt comandate de la furnizori până când un client final plasează o comandă, vânzătorii pot lansa un magazin online într-un mod mai ieftin decât un magazin care comandă și gestionează inventarul într-o locație fizică.

În dropshipping, calitatea produsului și a furnizorului pot avea un impact major asupra succesului operațional. Prin urmare, ar trebui să iei în considerare o serie de factori atunci când alegeți cele mai bune produse dropshipping pentru afacerea ta, inclusiv:

  1.   Cererea de produse și tendințele – Dacă nu produs nu are cerere, nu îl alege. Tendințele de creștere a cererii consumatorilor pentru un produs reprezintă, de asemenea, un plus, deoarece cu ajutorul produselor în trend vei putea să îți dezvolți afacerea.
  2.     Calitatea produsului – Brandurile sustenabile sunt construite pe produse de calitate pe care clienții le recomandă altora. Alege de fiecare dată doar furnizori de calitate și citește inclusiv recenziile altor colaboratori ai brandului pe care îl alegi, pentru a înțelege cât de bune sunt produsele oferite.
  3. Viteza de livrare – Uneori, atunci când furnizorul este departe, timpul de livrare oate fi mare. Comerțul online este acum caracterizat de viteză și fiecare firmă se străduiește să ofere un timp cât mai bun de livrare. Aceste detalii trebuie discutate cu furnizorul de produse înainte de a semna un contract.
  4.       Nișa de piață a produselor – sunt recomandate câteva cercetări pentru a înțelege ce tipuri de clienți cumpără produsul și de ce cumpără produsul. Acest lucru nu numai că te va ajuta să înțelegi cererea, dar te poate ajuta și să creezi un plan de marketing conceput pentru gusturile și nevoile clienților.

Exemple de produse folosite în droppshipping care se vând foarte bine

Sunt mai multe produse care se vând foarte bine și care sunt exploatate la maximum de firmele din domeniu, iar noi îți vom oferi câteva exemple:

  1. 1.       Căști fără fir pentru smartphone – Produsele precum Apple AirPods au devenit foarte la modă în ultimii ani, dar sunt mici și ușor de pierdut. În plus, Apple și alte căști de la branduri importante pot costa foarte mult. Având în vedere costul scăzut al produselor care nu sunt originale, poți atrage clienții care vor prețuri mici.
  2.   Role cu pietre de jad – Pietrele de jad au fost cunoscute pentru efectele lor vindecătoare și au devenit populare pe segmentele pieței de frumusețe și îngrijire personală. Rola cu pietre de jad este folosită în mod obișnuit pentru a preveni îmbătrânirea, ridurile și cearcănele. Deoarece acest produs este conceput pentru a rezolva probleme specifice de frumusețe și sănătate, te vei adresa unei nișe mari de cumpărători.
  3.       Huse colorate pentru iPhone – Husa pentru iPhone este un produs clasic folosit în dropshipping, deoarece piața produsului este foarte mare  – și știm cu toții cât de mult le place consumatorilor să își actualizeze aspectul telefoanelor în mod regulat. Deoarece acest produs rezolvă o problemă comună – deteriorarea cauzată de căderea iPhone-ului – poți crea campanii de marketing foarte interesante în jurul acestor produse.
  4.      Sticle portabilă de apă pentru animale de companie și dozatoare – Proprietarii de pisici și câini care își duc animalele de companie la plimbări lungi sau în excursii știu cât de greu este să folosească un bol standard. Dozatoarele speciale pentru călătorii și sticlele de apă special concepute pentru animale, vor face ca vacanțele alături de animalul de companie să fie distractive, fără accidente pe drum și fără ca animalul de companie să sufere de foame sau sete atunci când este în mișcare, în mașină sau în mijloacele de transport în comun. Vestea bună este că cei mai mulți posesori de animale de companie sunt atrași imediat de produsele smart pentru animăluțele lor.

Acestea sunt doar câteva exemple și, în funcție de cercetările pe care le vei face pe piață, vei reuși să obții toate informațiile de care ai nevoie pentru a selecta corect produsele pe care vrei să le vinzi.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata