Cum să creați un efect vizual de spațiu mărit al băii cu produse premium

5

Amenajarea, sau reamenajarea, locuinței va reprezenta întotdeauna un efort, atât din punct de vedere al timpului depus, cât și din punct de vedere financiar. Atunci când ne dorim să construim un decor cu adevărat perfect, la care să nu ne bucurăm la final doar de design, ci și de funcționalitate și confort, este foarte posibil să ne trezim într-un impas la un moment dat, întrucât opțiunile sunt atât de variate, cu atât de multe specificații, încât este posibil să nu știm ce să alegem, mai ales dacă spațiul disponibil nu este unul generos. Ne dorim să vă venim în ajutor cu câteva “tips and tricks” în alegerea diferitelor elemente pentru baie care să creeze un efect de spațiu mărit:

1. Gresia și faianța

Este un lucru bine știut că gresia și faianță vor da tonul întregii băi – în funcție de alegerea unei palete de nuanțe calde sau a uneia de tonuri mai închise și pronunțate, sau chiar a unui stil eclectic ce le îmbină pe amandouă, baia și toate elementele din ea vor fi puse în lumina reflectoarelor sau, din contra, își vor pierde valoarea estetică. Astfel că, trebuie să ținem cont de câteva reguli simple atunci când alegem gresia și faianța: dacă spațiul din baie este unul bogat, atunci ne permitem să ne jucăm cu paletele de culori, însă dacă spațiul este unul restrâns, cel mai bine este să optăm pentru tonuri mai calde care să lumineze și să deschidă întregul decor. Putem, de asemenea, opta pentru bucăți decorative pe care să le folosim doar pentru anumite porțiuni, fie la jumătatea înălțimii peretelui sau la mijlocul podelei, fie doar pe lângă zona oglinzii sau a mobilierului.

Pe lângă culori, dimensiunile plăcilor vor cântări, de asemenea, foarte mult în crearea unui efect vizual de spațiu mărit și fluidizat – în primul rând, trebuie să avem măsurătorile corecte făcute de la bun început și să nu alegem variante de 60X30 cm, dacă ne-ar fi mult mai de folos 30X30 cm – rezultatul final trebuie să fie un design unitar, cu o textura liniară, fiecare piesă potrivindu-se perfect în “puzzle”.

Produsele premium vor fi întotdeauna alegerea cea mai potrivită datorită îmbinării naturale dintre conceptele designerilor și funcționalitate, astfel că baia dumneavoastră nu va fi una banală, ci va spune povestea inovației și modernului.

2. Mobilierul de baie

Este mai simplu ca oricând să avem o baie ca în filme, chiar dacă lipsa de spațiu pare să ne limiteze. Accesibilitatea la produse concepute după ultimele reguli în design este mult mai facilă că oricând, tot ce ne rămâne de făcut este să ne documentăm legat de dimensiuni și să optăm pentru un stil care să poată înflori cu adevărat în băile noastre ca extensie a propriei personalitați.

Alegerea de prea multe piese, indiferent dacă ne plac toate foarte mult și dorim să găsim o soluție în a le incorpora în rezultatul final, nu va face decât să aglomereze și să constrictioneze spațiul. Soluțiile producătorilor cu renume presupun funcționalitate într-un stil minimalist – un singur corp va avea aceeași utilitate pe care o găseam înainte la diferite seturi cu mai multe piese.
Spre exemplu, un mobilier pentru lavoar suspendat nu doar că va oferi un efect mult mai estetic, de spațiu și că va aduce cu sine o mai mare ușurință în păstrarea curățeniei, dar având o structura verticală, va reuși să ofere suficient spațiu de depozitare fără să încarce încăperea. Oricând aveți șansa unei vizite într-un showroom de obiecte sanitare premium, aceasta nu trebuie ratată. Posibilitatea de a testa, atinge produsele si de a evalua „la fața locului” mai multe variante, cu specificații tehnice diferite, face de obicei ca luarea deciziei să devină mai facilă.

3. Obiectele sanitare

De la lavoar și până la cadă sau cabina de duș, niciun produs dintr-o baie modernă nu se mai rezumă doar la utilitate, ci vom caută întotdeauna să îmbine practicul cu plăcutul – astfel că un design inovativ ne va atrage atenția. Însă asta nu înseamnă că trebuie să ne uităm mai mult la aspect și să uităm de celelalte caracteristici mai tehnice: si dacă facem referire la aceasta categorie de produse, cand optăm pentru o cabina de dus, pentru un plus de siguranță este ideal să alegem și un paravan din sticlă securizată – pentru a ne folosi de spațiu într-o manieră cât mai productivă, vom avea de ales fie unul cu o ușa fixă și una mobilă, fie unul cu două uși mobile; însă, indiferent de ce alegem, măsurătorile inițiale vor trebuie făcute gândindu-ne cât spațiu va fi ocupat atunci când ușa/ușile vor fi deschise.

Dacă ajungem la concluzia că o cadă s-ar potrivi mai bine, vom putea opta fie pentru un model freestanding, fie unul cu picioare înalte pentru iluzia de spațiu mărit – în funcție de amplasamentul perfect, vom putea alege o cadă de mijloc sau una de colț, pătrată sau rotunjită.

4. Obiectele decorative

Pe lângă funcționalitate, suporturile de hârtie, suporturile pentru prosoape, savonierele sau paharele cu suport pot deveni accesorii foarte decorative pentru orice baie. Oricare din acestea în varianta cu finisaj cromat – care își va schimbă singur culoarea – nu vor face decât să accentueze și să reflecte nuanțele celorlalte obiecte, astfel creându-se un design simbiotic ideal.
Datorită dimensiunilor lor, nu vor încarcă spațiul în niciun fel, ci din contra,sunt foarte bune soluții pentru ca noi să avem la îndemână tot ce ne trebuie în baie, fără să fie nevoie să aglomeram vreun colț anume al încăperii.

Bonus: Stilul eco friendly

Dacă dorim să rămânem într-un ton minimalist și în același timp ultra-modern, ajungem să ne gândim și la sistemul de iluminare pentru baie. Pe când becurile clasice cu aplică ajungeau să aibă dimensiuni destul de mari cât să încarce vizual spațiul, optarea pentru un led, nu numai că va reduce consumul și va fi mai eco friendly, dar va ocupa mult mai puțin loc și va crea și o atmosferă mult mai intimă și elegantă a băii – mai ales că va fi amplasat exact deasupra oglinzii din baie.
Multe modele de oglinzi propun iluminarea „din spate” – nu e doar un efect vizual intens dar și o soluție eficientă.

Așadar, atunci când sunteți în căutare de produse pentru baie, cel mai important este să căutati unele care să vă reprezinte ca stil – optarea pentru varianta premium va aduce cu sine un decor unic, durabilitate, inovație tehnică și creativitate, astfel că indiferent de spațiu, veți reuși să aduceți la viață baia la care ați visat dintotdeauna.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata