De ce să alegi Antalya ca destinație de vacanță în 2021

Turcia este una dintre cele mai faimoase destinații pentru concedii, iar românii știu asta cel mai bine. Stațiunile sale îi găzduiesc an de an și pe bună dreptate.

Turcia este o țară cu o cultură bogată, cu oameni prietenoși și un echilibru perfect între tradițional și modern. Te poți bucura de modernismul zilelor noastre, dar nu te poți plimba pe străzile Turciei fără să rămâi fascinat de cultură, arhitectură și obiceiurile lor.

Turcia oferă unul dintre cele mai bune rapoarte preț-calitate. Hotelurile sunt chiar luxoase, prețurile sunt accesibile, iar oportunitățile de distracție sunt nenumărate!

Nu numai că te poți plimba prin locuri istorice, dar poți să te bucuri de zeci de sporturi de apă, de plajele cu ape limpezi, cât și de alte activități inedite precum cățăratul sau – preferata noastră – o călătorie cu balonul cu aer cald. Să nu mai spunem de bucătăria turcească, cu mirodeniile și gusturile sale care îți lasă gura apă!

Antalya este una dintre destinațiile de top pentru o vacanță în Turcia.

Vacanță de neuitat în Antalya

Știai că Antalya este al cincilea cel mai populat oraș din Turcia? Chiar dacă nu știai acest lucru, cu siguranță ai auzit de Antalya prin intermediul prietenilor, rudelor sau chiar al colegilor de la muncă. E o destinație populară pentru vacanțe și concedii și chiar se ridică la nivelul așteptărilor!

Antalya se află pe coasta de sud-vest a Anatoliei și este cel mai mare oraș turcesc de pe coasta Mediterană, în afara regiunii Egee.

Peisajele Antalyei sunt unele inedite – poți admira păduri și munți impresionanți, ruine din timpul grecilor vechi și al romanilor și chiar cascade. Iar aceste peisaje care răsfață iubitorii de natură se îmbină la perfecție cu urbanismul și modul de viață modern.

Dacă deja te gândești cum să ajungi cât mai repede în Antalya, răspunsul este Cu avionul! Zborul durează în jur de 2 ore și adaugă un plus vacanței. Cu autocarul drumul durează 2 zile, care în general se parcurg cu o oprire peste noapte, iar cu mașina personală ar dura cam 20 de ore.

Ce poți face într-o vacanță în Antalya?

Acum că știi cum ajungi în Antalya, probabil te întrebi și ce poți face acolo. Pe lângă zilele lungi petrecute pe plajele cu nisip fin și apă azurie, desigur.

  • Odată ajuns în Antalya poți să te bucuri de tururi organizate sau poți să explorezi de unul singur.
  • Orașul vechi din Antalya este perfect pentru plimbări, de exemplu. Și îți va aduce puțin aminte de unele de unele orașe din România, cu piața sa centrală, străzile cu piatră cubică și turnul cu ceas. Orașul vechi este un loc dedicat istoriei Antalyei, dar poți găsi și câteva atracții turistice tipice, trebuie doar să fii atent!
  • Dacă ești un împătimit al istoriei, Antalya are o ofertă variată. Poți începe cu Muzeul de Istorie, care găzduiește artefacte din Epoca Bronzului și până la Bizanț, dar și alte atracții care povestesc pe înțelesul tuturor istoria bogată a zonei. Apoi poți continua plimbarea cu Minaretul Yivly – ”Minaretul flaut”, o capodoperă arhitecturală. Și dacă ai pornit pe un drum al istoriei arhitecturale, nu trebuie să ratezi fortăreața romană și Porțile lui Hadrian – o poartă impunătoare cu 3 arce, din marmură, flancată de turnuri și decorațiuni sculpturale de o frumusețe aparte.
  • Dacă preferi natura, Antalya îți oferă numeroase trasee de hiking. Mai mult, surprinde cu satele Olympos și Çirali, chiar pe coasta Antalyiei, situate pe ruinele orașului antic Olympos. Aici există un fenomen natural inedit – o flacără care pâlpâie în vârful stâncii care se înalță deasupra satelor. În plus, Olympos se bucură și de o viață de noapte destul de activă – Antalya nu înseamnă doar istorie și peisaje, ci și distracție în adevăratul sens al cuvântului!

Orice ai avea nevoie într-un concediu găsești cu siguranță într-o vacanta in Antalya pentru anul 2021.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata