Echipamentul de protecție potrivit pentru sezonul rece

Temperaturile scăzute reprezintă noi provocări pentru lucrătorii care își desfășoară activitatea în aer liber sau în hale și secții unde nu există surse de căldură. Odată cu instalarea sezonului rece, pe lângă riscurile specifice meseriei, unii angajați sunt expuși și la alte pericole ce pot fi cauzate de frig, cum sunt degerăturile sau hipotermia. Vântul, înghețul și vremea rece creează condiții dificile de lucru sau chiar și probleme de sănătate. Echipamentul individual de protecție este esențial pentru siguranța muncii, eficiența la lucru, dar și pentru prevenirea riscurilor cu privire la integritatea corporală. Iată ce nu trebuie să le lipsească angajaților în sezonul rece:

Încălțăminte de protecție

Atunci când afară este frig trebuie să acordăm o importanță deosebită echipamentelor de protecție. Temperaturile scăzute pot aduce ploaie, zăpadă și gheață, așa că lucrătorii au nevoie de încălțăminte de calitate, care să le ofere o bună rezistență la alunecare, aderență și durabilitate excepționale. Cu o pereche de bocanci de lucru de la Armorum.ro angajații își vor putea menține stabilitatea pe suprafețele alunecoase, dar în același timp se pot bucura și de foarte mult confort. Bocancii de protecție fie au bombeu metalic, fie sunt din compozit, au lamelă antiperforație, talpă antiderapantă și rezistență înaltă la uleiuri, lichide și acizi. Modelele termoizolante sunt perfecte pentru sezonul rece, mai ales că împiedică pătrunderea apei sau a umezelii și oferă protecție sporită pentru picioare.

Costum de lucru

În sezonul rece, unele dintre caracteristicile cheie ale articolelor vestimentare trebuie să fie impermeabilitatea și confortul. De regulă, sunt recomandate costumele de lucru formate din două piese, și anume salopetă sau pantaloni și geacă. Acestea protejează corpul împotriva condițiilor meteorologice nefavorabile și sunt excelente pentru o rezistență prelungită în aer liber ori într-un mediu interior unde temperaturile nu sunt prea mari. Costumele de lucru trebuie să îmbine armonios durabilitatea și confortul, să fie confecționate din materiale impermeabile sau să dispună de genunchiere întărite, finisaje de calitate, benzi reflectorizante pentru vizibilitate sporită ori mai multe buzunare ca să asigure funcționalitate înaltă. Echipamentul de protecție potrivit asigură conservarea căldurii, chiar și în cazurile în care vremea este rece și vântul puternic.

Mănuși

Fără îndoială, în sezonul rece angajaților nu trebuie să le lipsească mănușile de protecție. Degerăturile pot afecta foarte ușor extremitățile unde circulația sanguină este limitată, de aceea mănușile sunt o parte critică a echipamentului individual de protecție. Ele trebuie să asigure căldură, protecție împotriva umezelii, dar totodată să ofere flexibilitate și să permită dexteritatea mâinilor în orice situație.

Ochelari de protecție

Efectul radiațiilor ultraviolete nu trebuie subestimat în timpul lunilor de iarnă deoarece lumina puternică reflectată din cauza zăpezii poate deteriora vederea. De asemenea, ceața sau alte tipuri de intemperii pot cauza neplăceri, de aceea sunt indicați ochelarii de protecție, în special cei cu lentile argintii.

Căciulă termoizolantă

Detaliile mici fac cea mai mare diferență, iar cum în sezonul rece lucrătorii trebuie protejați din cap și până în picioare, echipamentul este complet atunci când există și o șapcă, un fes sau o căciulă de protecție. Acoperind orice parte expusă a corpului se poate menține căldura mult mai ușor.

Echipamentul de protecție este deosebit de important pentru muncitori, indiferent de condițiile de lucru. Acesta asigură protecție împotriva frigului sau vântului, rezistă la temperaturile extreme și este impermeabil, iar de multe ori va fi chiar mai eficient decât încălzirea unui spațiu pentru angajați în sezonul rece.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner