Orașul București a devenit capitala videochat-ului în România

Industria de videochat s-a dezvoltat foarte rapid în ultimii ani, în toată lumea. În România sunt mereu anunțuri cu locuri de muncă în acest domeniu, în care se promit salarii colosale. Mii de românce fac videochat de acasă sau din studiouri profesioniste, mai ales atunci când au datorii, sau în vremuri imprevizibile când nu au altă variantă de a câștiga bani.

În România, există peste 3.000 de videochat-uri, la care sunt angajate sute de mii de femei. În București sunt angajate la videochat peste 100.000 de modele, în toată țară fiind peste 300.000 de femei care au această meserie.

La studiouri, videochat-ul este legal, atât timp cât fiecare fată este singură în camera în care practică acest job, unde are loc discuția cu un client prin intermediul camerei web. Fetele sunt numite „modele”, iar bărbații clienți sunt numiți „utilizatori”.

Mii de femei din România devin angajate la studiouri videochat sau fac acest job de acasă, dacă desigur sunt atractive, cunosc limba engleză la nivel mediu și știu cât de cât să lucreze la calculator, sau să deschidă un browser. Chat-ul live este deschis 24 de ore din 24, asta înseamnă că fetele pot lucra oricând doresc, din locuința lor. Majoritatea utilizatorilor care se conectează sunt din America de Nord și Europa de Vest. De aceea sunt preferate fetele care au cunoștințe de limba engleză.

Româncele câștigă între 1000-4000 de euro din videochat. Salariul este chiar și de 10 ori mai mare decât un salariu minim pe economie, ceea ce reprezintă un venit mare, motiv pentru care acest loc de muncă a devenit foarte popular pentru femei, mai ales pentru cele care au nevoie rapidă de bani.

Modelele care activează în această industrie au câte un pseudonim, știu exact în ce constă activitatea lor și înțeleg faptul că fiecare vizitator este important, pentru simplul fapt că poate avea un potențial de a deveni un utilizator plătitor. Ele trebuie să facă în așa fel încât să le ofere atenție bărbaților, să păstreze un client plătitor online cât mai multe minute posibil, pentru a câștiga mai mulți bani. Este necesar să fie simple, atractive, frumoase și sugestive, pentru că doar așa pot convinge utilizatorul să stea cât mai mult pe site.

Ele investesc în acest job ca în oricare altul, adică au un program de minim 8 ore pe zi. Deși studiourile de videochat oferă un program flexibil, fetele stau mai mult online, pentru că știu că așa au mai multe șanse pentru a face sume mari de bani. Prin urmare, ele prelungesc programul, de obicei cu 2-3 ore și astfel pot câștiga mai mult decât angajații obișnuiți.

Fetele care vor un astfel de job trebuie să știe să nu este deloc dificil de lucrat în acest domeniu, mai ales dacă vor lua în calcul posibilitatea de a colabora cu un studio de videochat în Constanța, care poate oferi modelelor avantajele dorite: pregătire, program bun, câștiguri colosale în fiecare lună, plata salariului întotdeauna la timp.

Ele vor descoperi cât de important este să fii seducătoare, interesantă, frumoasă, să ai capacitatea de a incita utilizatorii și de a-i convinge să stea online prin activități care îi pot distra, pentru a face mulți bani. Ca și în alte domenii și aici apare concurența, de aceea fetele trebuie să fie atente la modul cum se prezintă: atitudine, machiaj, coafură, costum, rolul pe care îl joacă de fiecare dată.

Desigur este foarte important ca toate fetele să aibă vârsta peste 18 ani.

Analizând avantajele videochat-ului (salariul foarte mare, faptul că se poate lucra de acasă, program flexibil) se înțelege de ce multe studente preferă acest job. Dezavantajul principal este că fetele nu vor mai putea face acest job pe măsură ce îmbătrânesc. În această industrie sunt căutate îndeosebi fetele mai tinere, acestea fiind preferate de utilizatori. Vârsta la care se începe un astfel de job contează.

De aceea fetele se gândesc la cât pot câștiga și cât timp ar putea face acest lucru. Majoritatea vor să aleagă această variantă de job doar pentru o perioadă de timp, de câțiva ani, atât cât să-și plătească facultatea sau datoriile pe care le au. În plus, nu este ușor pentru fete să obțină înțelegerea familiei și a prietenilor. Majoritatea sunt judecate pentru ceea ce fac.

Fetele sunt nevoite să-și asume acest risc, al apariției și nu le mai deranjează la un moment dat că sunt blamate. Ele înțeleg că există și anumite consecințe dacă au asemenea job, unde câștigă ușor și rapid mulți bani.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata