Sport in pauza de masa: 4 beneficii pentru productivitate

405

Beneficiile mișcării sunt bine cunoscute, mai ales în cazul persoanelor care au un job sedentar, ce le ține țintuite cel puțin 8 ore pe zi într-un scaun de birou. De multe ori, persoanele cu astfel de job-uri au un program foarte încărcat, astfel că la finalul zilei nu le mai rămâne nici timpul și nici cheful necesar pentru activități fizice.

Consecințele devin vizibile atât asupra siluetei, cât și a stării de sănătate și productivității care începe să scadă, iar acest lucru îl vor observa și șefii de la birou. O soluție eficientă ar fi să te folosești de pauza de masă de la mijlocul programului de lucru pentru a face mișcare, multe companii încurajându-și angajații în acest sens și punându-le la dispoziție săli de sport chiar în clădirile în care își desfășoară activitatea.

Ca să te convingem să apelezi și tu la această soluție, îți prezentăm care vor fi principalele beneficii pe plan profesional și nu numai.

 

Te scapă de stres

Stresul e o problemă frecventă când ai un program încărcat, iar pauza de prânz este un prilej pentru a te mai deconecta. Profitând de ocazie pentru a face sport, vei reuși să te eliberezi mai ușor de stres și vei reveni la birou cu un tonus îmbunătățit, mai ales și după un duș revigorant.

Astfel te vei simți la fel de fresh ca la începutul zilei, iar task-urile care îți dădeau dureri de cap vor fi mai ușor de îndeplinit.

 

Îmbunătățește relațiile cu colegii

Ora de sport de la prânz este și un excelent prilej de socializare cu colegii, care au adoptat și ei același obicei sănătos. Astfel, în timp ce exersați la sală sau sunteți la o alergare ușoară prin parc, veți putea discuta, schimba păreri despre anumite probleme de serviciu sau vă veți putea încuraja reciproc pentru a face față efortului fizic. Puteți să vă lansați și în mici competiții, monitorizându-vă activitățile zilnice cu bratari de fitness și premiindu-l la sfârșit de săptămână pe cel mai activ dintre voi.

Aceste activități practicate zilnic vor întări coeziunea echipei, vor îmbunătăți relațiile cu ceilalți colegi, iar asta va avea un efect favorabil și asupra randamentului la locul de muncă.

 

Câștigi timp liber

Dacă până acum încercai să te ții un de un program de mișcare după ce ajungeai acasă de la birou, ar fi o idee bună să îți muți această activitate în pauza de prânz. Oricum, această pauză este prea scurtă pentru a putea merge acasă sau a te ocupa de altceva serios, așa că ar fi păcat să nu profiți de ocazie pentru a-ți face acum exercițiile zilnice.

În acest mod, nu te vei mai grăbi în drumul spre casă  de frică să nu te prindă noaptea în parc în timp ce alergi sau să se închidă la sală la 10 minute după ce ți-ai pus echipamentul. În plus, timpul câștigat la finalul zilei, îl poți dedica familiei sau altor activități recreative, iar asta îți va influența în mod indirect și productivitatea.

 

Vei fi mai motivat

Activitățile fizice practicate de unul singur, în mod consecvent, pot deveni la un moment dat plictisitoare și neatractive. Prin urmare, scade și motivația, iar în final poți ajunge să renunți definitiv, în beneficiul altor activități.

Făcând sport în pauza de prânz, vei schimba rutina zilnică, având posibilitatea de a descoperi noi exerciții sau de a învăța să practici un nou sport. În acest fel, îți vei menține și motivația, păstrându-ți forma fizică. Asta îți va întări și încrederea de sine, ajutându-te să abordezi cu mai mult optimism anumite sarcini care ți se păreau dificile.

 

Toate aceste beneficii nu vor întârzia să apară încă de la primele antrenamente, așa că te sfătuim să adopți cât mai curând o astfel de practică.  

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online