Tu știi ce poate face o casă funerară pentru tine?

Nici un moment nu este mai dificil decât acela al pierderii unei persoane iubite. Prea puțini dintre noi sunt, cu adevărat, pregătiți să facă față unui astfel de moment, cu atât mai mult cu cât decesul are loc subit sau când persoana ce a trecut în neființă nu are o vârstă înaintată. În astfel de momente, durerea devine copleșitoare, iar gestionarea tuturor celor necesare se poate transforma într-o corvoadă. Mai mult, dacă toată responsabilitatea cade pe umerii tăi, întreaga situație te poate împiedica să îți iei rămas bun așa cum se cuvine de la cel pe care îl iubeai. Pentru a evita un deznodământ de acest gen, ce va da ulterior naștere frustrării și regretelor, soluția cea mai simplă este să apelezi la serviciile specializate ale unei case funerare.

Sigur, vei spune, e simplu să apelezi la o casă funerară, însă nu dispun de banii necesari pentru un astfel de serviciu. Ei bine, nici nu ai nevoie de banii respectivi pe loc. Casele funerare cu tradiție, care se respectă și își respectă clienții, oferă o gamă generoasă de pachete funerare, accesibile pentru toate bugetele. Mai mult, acestea includ în serviciile lor pachete funerare ce pot fi acoperite integral de ajutorul de înmormântare oferit de statul român.

Astfel, apelând la serviciile unei case funerare te asiguri că personal specializat se ocupă în primul rând de tot ceea ce ține de birocrația specifică trecerii în neființă. Acesta va obține pentru tine atât certificatul constatator de deces, cât și avizele necesare pentru îmbălsămarea și transportul corpului neînsuflețit, certificatul de înmormântare și ajutorul de înmormântare. În plus, în funcție de pachetul pe care îl alegi, o parte din ajutorul de înmormântare se poate întoarce la tine în momentul finalizării demersurilor birocratice.

Un alt aspect pe care o casă funerară îl gestionează este bunul mers al înmormântării, de la preluarea și prelucrarea corpului neînsuflețit până la depunerea acestuia în locul de odihnă de veci. Datorită experienței în domeniu, personalul unei case funerare știe exact care sunt tradițiile și obiceiurile locului, iar dacă tu dorești să faci anumite modificări sau abateri de la cutumă, echipa casei funerare se poate asigura că privegherea și înmormântarea se desfășoară exact așa cum îți dorești tu.

Bineînțeles, dacă ceea ce îți dorești nu este o înmormântare tradițională, ci o incinerare, doar o casă funerară te poate ajuta în acest sens deoarece un astfel de serviciu are cerințe speciale. Procedura de incinerare este una mult mai complexă, necesitând avize speciale și un spațiu destinat acesteia.

Nu în ultimul rând, o casă funerară te poate ajuta cu pomenirea de după înmormântare. Mai ales în cazul persoanelor care au avut un impact major asupra unui colectiv vast de prieteni și cunoștințe, parastasul se poate dovedi o corvoadă. Cu ajutorul personalului specializat, însă, tu poți petrece aceste momente rememorând viața celui trecut în neființă alături de cei ce l-au iubit și l-au apreciat.

Acestea sunt doar câteva dintre lucrurile pe care o casă funerară le poate face pentru tine în momentele de grea încercare. Ceea ce nu trebuie să uiți este că persoanele ce activează în acest domeniu au o experiență foarte vastă și se pot dovedi consilieri de încredere în lupta cu durerea. Deci nu ezita să apelezi la ajutor specializat.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata