Comportamente care te duc mai aproape de implantul dentar

25

Cu toate că medicina dentară a evoluat enorm în ultimii ani și astăzi ne putem bucura de tratamente inovatoare care să înlocuiască dinții cu succes, nu înseamnă că nu mai trebuie să avem grijă de dantură. Nimic nu se compară cu dinții naturali, așa că trebuie să ai grijă de acești prin schimbarea anumitor obiceiuri. În continuare, îți prezentăm câteva comportamente care te duc mai aproape de nevoia unui implant dentar de calitate.

 

Amâni vizita la medicul stomatolog

Dacă vrei să eviți dureri, tratamente complicate și scumpe, timp pierdut și dacă vrei să te bucuri de dinții naturali cât mai mult timp, cel mai bun lucru pe care îl poți face este să mergi des la dentist. Dacă fumezi sau dacă ai anumite afecțiuni, ar fi bine să mergi de trei ori pe an pentru control și detartraj, iar în rest poți merge de două ori pe an sau în funcție de recomandarea medicului tău. Este important să nu amâni vizita la medicul stomatolog, pentru a scăpa de toate neplăcerile pe care ți le-am menționat deja.

 

Consumi prea multe alimente care erodează smalțul

În această categorie sunt incluse dulciurile (chiar și cele făcute în casă sau îndulcite cu altceva în afară de zahăr), alimente bogate în carbohidrați, alcool și băuturi carbogazoase. De reținut că un consum moderat din aceste alimente și băuturi nu vor afecta dinții, dacă ai o igienă dentară impecabilă. În schimb, dacă vei abuza și dacă vei consuma foarte des și în canități mari aceste alimente, sunt șanse foarte mari să te confrunți cu probleme stomatologice și pe viitor să apară nevoia de implant dentar.

 

Nu ai o igiena dentara completa

Știai ca periajul dentar nu este suficient pentru a îndeparta toată placa bacteriană și resturile alimentare? În functie de periuța pe care o folosești (manuala sau electrica), de timpul în care te speli pe dinți și de tehnica ta, poți înlătura maximum 70% din placa bacteriană. Ceea ce înseamnă că placa bacteriană rămasă se va transforma în timp în tartru, iar de aici până la parodontoză nu va mai fi decât un pas. Igiena dentară incompletă este unul dintre comportamentele ce te duc mai aproape de implantul dentar.

 

Fumezi

De câte ori nu ai auzit că trebuie să te lași de fumat? Știi și tu că nu îți face bine, însă ai un motiv în plus: fumătorii sunt mult mai predispuși la pierderea dinților și necesitatea unui implant dentar. În plus, dacă fumezi și după ce vei beneficia de un implant dentar, sunt șanse foarte mari să îl pierzi în primii 5 ani, riscurile unui implant dentar crescând cu fiecare țigară. De aceea, ar fi bine să renunți la acest obicei nociv nu doar pentru sănătatea ta generală, cât și pentru dantură.

 

Acestea au fost doar câteva dintre comportamentele care te duc mai aproape de necesitatea unui implant dentar. Sperăm să le corectezi pentru a te putea bucura de dantura ta cât mai mult timp.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata