În următoarele 14 zile aproape toate județele vor depăși 6 la mie, este avertizarea lui Octavian Jurma

37

Epidemiologul Octavian Jurma vorbește despre soluția pe care o avem la îndemână pentru a ne proteja, în contextul în care, declară acesta, valul 4 loveşte extrem de puternic România şi vom avea foarte curând câte 10.000 de cazuri pe COVID pe zi.

Acesta a făcut dezvăluiri care au șocat. Potrivit acestuia, în următoarele 14 zile aproape toate județele vor depăși 6 la mie:

„De mâine vom depăși 10.000 de cazuri noi pe zi și o vom ține așa până duminică cu un maxim posibil și la peste 12.000. În această săptămâna vom depăși toate recordurile negative ale valurilor 2 și 3. Ce urmează? Ce vom face? Simplu, urmează să repetăm tragedia din Lombardia în România. Dacă italienii repetă acum siguranța din valul 1 în România, noi urmează să repetăm dezastrul din valul 1 în Italia. România va demonstra lumii ce înseamnă nu doar să ai lideri negaționiști, ci și o majoritate intoxicată de propagandă negaționistă.”

Jurma: „Am devenit o majoritate negaționistă”

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Octavian Jurma menționează că pentru el este evident că am devenit „o majoritate negaționistă care se reflectă atât în guvernare, cât și în parlament”.

În această perioadă dificilă, „Seduși de propaganda negaționistă și antivaccinistă, românii au ajuns la un consens: cei vulnerabili vor plăti cu viața pentru confortul celor care se cred invulnerabili. Pentru negaționiști, la fel ca pentru guvernanți, este imposibil de înțeles că într-o pandemie, la fel ca într-un război, cine nu este parte din soluție e parte din problemă. Negaționiștii sunt parte din problemă, însă, treptat, pe măsură ce își impun punctul de vedere în spațiu public și politică, agresivitatea lor crește și se vor îndrepta împotriva celor care sunt parte din soluție, a oamenilor responsabili, care vor fi supuși unor restricții inutile și discriminatorii.

Pentru negaționiști este discriminare că cineva care face ceva mai mult decât ei să primească mai mult decât ei. Dacă ei nu pot să circule, nimeni nu poate să circule. Este ca și cum minoritatea orbilor ar decide că nimeni nu mai are voie să conducă pentru că ei nu pot să vadă. Pentru oamenii responsabili până și asta ar fi acceptabil. În efortul lor disperat de a salva vieți, oamenii responsabili ar accepta să fie solidari cu cei care nu vor să se vaccineze și să accepte măsuri non-farmaceutice dure de restricție a circulației virusului, așa cum sunt aplicate în toate țările care au reușit să țină pandemia sub control.

Dar negaționiștii nici asta nu vor, ei vor să se comporte ca și cum pandemia nu există pentru că, în logica negaționistă practicată de la vârful țării până la talpa țării, dacă negi pandemia, pandemia dispare. Prin urmare ei vor relaxare indiferent de situația din spitale”, a scris Octavian Jurma.

Însă, negaţioniştii nu vor să mai audă nici de restricții ca soluție. Vor deveni agresivi

În contextul pandemiei, medicul epidemiolog spune că, dacă întrebi un negaționist de unde știe că boala nu există sau nu e gravă, va deveni agresiv și îți va cere ție să îi demonstrezi contrariul, iar când îi demonstrezi contrariul va deveni și mai agresiv pentru că i-ai expus incompetența.

„Negaționiștii nu vor să mai audă nici de restricții ca soluție, dar nici de avantaje pentru cei care sunt parte din soluție. Ei vor să ne scufundăm solidari în abisul COVID-19. Iar un guvern negaționist le dă dreptate și prin urmare ne vom scufunda solidari indiferent dacă ne-am vaccinat sau nu, indiferent dacă ne-am declarat sau nu boala, indiferent dacă ne testăm sau nu.

România devine încet și sigur raiul repetenților și incompetenților, care trebuie doar să nege valoarea educației, a științei și în cele din urmă a rațiunii. Urmează zile foarte grele”, a adăugat epidemiologul.


Urmăriți FINANCIARUL.RO și pe Google News