Povestea trista a lui Nea Marin, batranul de pe strazi

54

Cazul cumplit al bătrânului găsit de Asociația „Povestea mea”

Povestea lui nea Mărin este una greu de imaginat. Acesta trăiește de ani de zile pe străzi, în condiții ce greu pot fi descrise în cuvinte. Echipa „Povestea mea” l-a găsit pe bătrân locuind într- un cort, învelit cu pături murdare și cu degetele de la picioare aflate într- un stadiu avansat de descompunere.

Acestea sunt cuvintele bătrânului. Cristian Dumitrașcu, liderul Asociației, este cel care a stat lângă cortul lui nea Mărin și 6 ore, pentru a- l convinge să accepte ajutor. Liderul asociației a recurs chiar și la chemarea unui terapeut, considerând că o persoană de specialitate l- ar putea face pe nea Mărin să înțeleagă că trebuie să meargă la spital.

„Pleacă, mă, copile, dacă o fi să mor să știi că nu-mi pare rău, oricum eu nu am pentru ce lupta!”

Nea Mărin, este bătrânul uitat de lume, care a refuzat de nenumărate ori să meargă la spital, din cauză că și- a pierdut speranța. Este bătrânul care își așteaptă sfârșitul pe străzi și nu mai vrea niciun ajutor din cauza necazurilor pe care le- a întâmpinat în ultimii ani.

E dificil când, nouă, oamenilor, ni se stinge orice flacără a speranței. Când suntem atât de oropsiți de soartă, încât nici măcar nu mai avem puterea de a accepta ajutorul celor din jurul nostru. Ce trebuie să înțelegem, însă, este faptul că, uneori, o mică scânteie, ne poate aprinde iar dorința de a trăi. Și acesta a fost și cazul lui nea Mărin!

Cristian Dumitrașcu – nepotul grijuliu al tuturor bătrânilor

Cazul lui nea Mărin, a reprezentat pentru Cristian Dumitrașcu, unul dintre cazurile lui de suflet fiindcă a dus lungi lupte pentru a-l convinge să accepte ajutorul oferit. Acesta a mers de nenumărate ori la cortul unde stătea bătrânul și i-a oferit mâncare și rugămintea fierbinte de a accepta să meargă la spital. Imagini curtemurătoare au fost postate pe pagina de facebook a Asociației, în care se poate vedea în ce condiții insalubre trăiește bietul bătrân, dar în care se poate observa și stadiul de descompunere în care i se află picioarele, nemaiavând degete.

Povestea lui nea Mărin este o poveste foarte tristă. Este un bătrânel căruia, viața, i-a dat încercări grele, și pe care Cristian Dumitrașcu încearcă de luni de zile să îl ajute. Acesta îi asigură, prin intermediul Asociației „Povestea mea”, hrana de care are nevoie. Însă duce o luptă titanică pentru a-l convinge să accepte ajutor și să nu mai locuiască pe străzi.

După lungi lupte, însă, Cristian Dumitrașcu încă are speranță că îi va oferi lui nea Mărin o viață mai bună. Iar ce a declanșat bucurie în inima bătrânului și l- a făcut pe nea Marin să cedeze insistențelor, este un lucru care poate părea nesemnificativ, dar care s- a dovedit tare valoros pentru el. Pe parcursul vizitelor, Cristian Dumitrașcu i s-a adresat bătrânului cu apelativul „bunicule”, ceea ce i-a dat lui nea Mărin speranța de a trăi din nou. Nea Mărin tânjește după a avea o familie, iar lipsa nepoților îi provoacă o mare tristețe, motiv pentru care, faptul că liderul Asociației i s-a adresat ca un nepot, i-a provocat o mare bucurie și, încet, încet, a început să cedeze insistențelor și să accepte ajutorul oferit.

Asociația „Povestea mea” – rază de speranță pentru cei în nevoi

În momentul de față, Cristian Dumitrașcu, își dorește enorm să îi ofere bătrânului o rulotă, unde să își poată trăi liniștit ultimii ani din viață. Cazul este afișat atât pe pagina de instagram, cât și cea de facebook a Asociatiei, iar Cristian are grijă să informeze constant comunitatea despre starea în care se află bătrânul.

Dacă și ție ți s-a înmuiat sufletul ascultând povestea Bunicului Mărin, poți să ajuți și tu și să îl faci pe nea Mărin să își găsească liniștea și să ajungă să trăiască și el în condiții normale. Poți ajuta cu donații, pentru ca Asociația să poată strange banii necesari pentru achiziționarea rulotei, însă, dacă nu îți poți permite, ai șansa de a ajuta și donând alte obiecte materiale sau alimente, contactându- i pe membri Asociației prin intermediul informațiilor prezentate mai jos.

 

https://www.facebook.com/povesteamea

Website: www.povesteamea.ro

Număr de telefon: 021 9312

Adresa de e-mail: asociatia@povesteamea.org

PayPal : https://paypal.me/povesteamea

REVOLUT: https://revolut.me/povesteamearo

REVOLUT: 0772007008

Conturi Bancare: Asociația Povestea Mea

RON : RO07BTRLRONCRT0536856701

EUR : RO54BTRLEURCRT0536856701

BIC / SWIFT : BTRLRO22

Deschis la Banca Transilvania

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata