Un reporter al Wall Street Journal a fost arestat în Rusia sub acuzația de spionaj

23

Principala agenție de securitate a Rusiei spune că un reporter al Wall Street Journal a fost arestat sub acuzația de spionaj.

Serviciul Federal de Securitate (FSB), principala agenție de securitate internă și de contrainformații care este agenția succesoare de top a KGB-ului din epoca sovietică, a declarat joi că Evan Gershkovich a fost reținut în orașul Ekaterinburg din Munții Ural, în timp ce ar fi încercat să obțină informații clasificate.

Gershkovich este primul reporter al unei instituții de știri americane care a fost arestat pentru acuzații de spionaj în Rusia de la Războiul Rece încoace. Arestarea sa are loc pe fondul tensiunilor acerbe dintre Moscova și Washington din cauza luptelor din Ucraina.

Serviciul de securitate a susținut că Gershkovici “a acționat la ordinul SUA pentru a colecta informații despre activitățile uneia dintre întreprinderile complexului militar industrial rus care constituie un secret de stat”.

FSB nu a precizat când a avut loc arestarea. Gershkovici ar putea fi condamnat la 20 de ani de închisoare dacă va fi găsit vinovat de spionaj.

Gershkovich acoperă Rusia și Ucraina în calitate de corespondent al biroului din Moscova al Wall Street Journal. FSB a precizat că acesta avea acreditare de la Ministerul rus de Externe pentru a lucra ca jurnalist.

Ultimul său reportaj de la Moscova, publicat la începutul acestei săptămâni, s-a axat pe încetinirea economiei rusești pe fondul sancțiunilor occidentale impuse atunci când trupele rusești au intrat în Ucraina anul trecut.

The Wall Street Journal este deținut de Dow Jones, care deține și MarketWatch, editorul acestui raport.

Sursa – www.marketwatch.com

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online