Nokia încheie lupta pentru brevete cu Lenovo

Compania finlandeză Nokia a încheiat o luptă de mai mulți ani pentru brevet cu Lenovo Group din China, cel mai mare producător mondial de PC-uri, soluționând toate litigiile în așteptare în toate jurisdicțiile, au declarat miercuri companiile.
În timp ce termenii acordului de licență încrucișată rămân confidențiale, Lenovo va efectua o plată de echilibru către Nokia, a spus producătorul finlandez de echipamente de telecomunicații.

Un purtător de cuvânt al Nokia a refuzat să dezvăluie detaliile financiare.

Nokia a lansat bătălia legală împotriva Lenovo în 2019, în legătură cu presupusa încălcare a 20 de brevete de tehnologie de compresie video și a avut cazuri în Statele Unite, Brazilia și India, în plus față de șase cazuri în Germania.
Lenovo a dat în judecată Nokia și într-o instanță din California.

Un tribunal din München a decis în septembrie că Lenovo a încălcat unul dintre brevetele Nokia și a dispus o ordonanță și o retragere a produselor de la comercianții cu amănuntul. Ordinul a fost suspendat acolo în noiembrie, de către o curte de apel germană.

„Acordul global încheiat va permite colaborarea viitoare între companiile noastre în beneficiul clienților din întreaga lume”, a declarat John Mulgrew, directorul de proprietate intelectuală al Lenovo.
Portofoliul de brevete Nokia este compus din aproximativ 20.000 de familii de brevete, inclusiv peste 3.500 de familii de brevete declarate esențiale pentru standardul tehnologic 5G.

Luna trecută, Nokia a încheiat un acord cu Samsung pentru licențierea brevetelor care acoperă inovațiile sale în standardele video.

Rivala sa scandinavă, Ericsson, are de asemenea dispute în curs privind brevetele cu Samsung și KPN NV, cea mai mare companie olandeză de telecomunicații.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata