Cum se desfășoară proiectul Experiențe Buzău

51

De câteva luni, Cristina Ivan a pus pe picioare proiectul Experiențe Buzău. Prin acest proiect, ea își propune să contribuie la reconversia profesională a trei buzoieni, explorând totodată potențialul turistic al județului Buzău

 

Începuturile proiectului

Motivul principal care stă la baza acestei inițiative este dorința Cristinei de a sprijini comunitatea locală. Fără mai multă expunere, satele buzoiene au toate șansele să devină ceea ce multe așezări rurale din România sunt deja, locuri aproape pustii, fără speranțe reale de dezvoltare.

Prin Experiențe Buzău, Cristina oferă membrilor comunității contextul necesar pentru a învăța într-un mod structurat fundamentele meseriei de fotograf. Echipa Experiențe Buzău a selectat trei persoane din categorii vulnerabile care participă în mod gratuit la cursurile fotografului Matei Buță. Pe lângă teorie, participanții pun în practică ceea ce învață în cadrul unor excursii de fotografie. Fotografiile realizate de participanți sunt mai departe vândute prin intermediului website-ului experientebuzau.com sau prin colaborare cu diferite pensiuni, hoteluri și magazine din județul Buzău.

 

Oamenii din Experiențe Buzău

Cristina Ivan este fondatoarea și coordonatoarea proiectului Experiențe Buzău. Cristina are experiență în antreprenoriat chiar în zona Buzăului. A început să cocheteze cu fotografia în timpul liber și, fiind mare iubitoare de natură, i-a fost ușor să concretizeze aceste pasiuni într-un proiect care să ajute și comunitatea buzoiană din care face parte. Cristina a început acest proiect cu dorința de a face mai mult pentru oamenii printre care se află. Vrea să ofere șanse reale de a se reinventa profesional  Alinei, Danei și Corneliei, încurajându-le să obțină și un venit suplimentar din munca lor. Pentru persoanele care sunt nevoite să își sacrifice timpul personal pentru a întreține o familie, oportunitatea de a-și explora latura creativă este fascinantă. Niciodată nu e târziu pentru o schimbare, iar Cristina speră să aducă această schimbare în viețile participantelor.

 

Cursurile de fotografie

Matei Buță, fotograf și trainer cu experiență, predă participantelor bazele fotografiei. Cursurile se desfășoară pe parcursul a mai multe zile, fiecare curs fiind urmat de o excursie în care participantele explorează împrejurimile pentru a surprinde cadre cât mai interesante.

 

Cum puteți încuraja Experiențe Buzău

Fotografiile realizate de participante pot fi vizualizate și cumpărate din magazinul online. Mai mult, dacă vreți să urmăriți îndeaproape ce se petrece în cadrul acestui proiect, comunitatea Experiențe Buzău e deschisă.