10 lucruri pe care marturiile de botez trebuie sa le bifeze

Crestinarea unui copil este un moment memorabil, atat pentru parinti, cat si pentru invitatii lor. Botezul este primul eveniment important din viata unui om si trebuie sa fie organizat in asa fel incat toata lumea sa si-l aminteasca. Este motivul pentru care majoritatea parintilor organizeaza petreceri inedite, ofera mancaruri alese si se dau peste cap pentru a amenaja sala intr-un mod cat mai atractiv.

De multe ori insa, elementul care trezeste amintiri este cel mai marunt de la botez.

Marturia de botez poate sa fie un astfel de element, iar motivul este simplu: este acel mic obiect pe care fiecare invitat il ia acasa.

 

Ce este marturia de botez?

Este un mic cadou oferit invitatilor ca semn de multumire pentru ca au fost prezenti la crestinarea copilului. Exista sute de variante de marturii botez, care mai de care mai interesante, ceea ce face alegerea marturiei perfecte destul de dificila. Totusi, daca acorzi putina atentie detaliilor, poti gasi acel obiect perfect, care sa incante pe toata lumea.

 

Ce reguli trebuie sa bifeze orice marturie de botez?

  1. Trebuie sa aiba un impact vizual cat mai puternic. Este bine sa alegi un obiect frumos, care sa ii incante pe cei care il vad si sa ii convinga sa il pastreze;
  2. Trebuie sa reprezinte sexul copilului. Alege marturii de botez in nuante de rosu pentru fetite si de verde sau albastru pentru baietei;
  3. Trebuie sa contina o poza cu cel mic. Fie ca poza este integrata in marturie sau este atasata unei mici felicitari, aceasta este bine sa fie prezenta.
  4. Trebuie sa contina un mesaj personalizat. Un mesaj personalizat ( daca se poate, pentru fiecare invitat in parte ) poate fi foarte apreciat. Desi consuma timp din partea parintilor, acesta poate fi acel mic detaliu care face diferenta.
  5. Trebuie sa aiba un impact olfactiv. Incearca sa alegi o marturie de botez care sa aiba un miros cat mai placut. Cu cat atinge mai multe simturi, cu atat este mai bine;
  6. Trebuie sa fie rezistenta. Obiectul oferit drept marturie de botez trebuie sa fie rezistent, in asa fel incat sa reprezinte o amintire placuta chiar si peste cateva zeci de ani.
  7. 7. Trebuie sa fie utila. Incearca sa gasesti un obiect ce se va dovedi util: un semn de carte, un desfacator de sticle sau orice alt obiect care poate rezista foarte mult si poate fi folosit, se va dovedi marturia perffecta;
  8. 8. Trebuie sa aiba notata data evenimentului si numele copilului;
  9. Trebuie sa fie frumos ambalat. Ambalajul poate avea un rol important in impactul pe care il are un cadou, indiferent de tipul de cadou;
  10. Trebuie sa fie cat mai simplu. Simplitatea este cheia, de foarte multe ori. Alege o marturie de botez simpla, care nu costa mult, insa poate transmite un mesaj cat se poate de clar catre invitati.

 

Marturia perfecta este acea marturie memorabila, pe care oamenii o indragesc de la prima vedere. Pe langa alegerea ei, trebuie sa te asiguri ca o oferi corect, iar cea mai buna varianta este sa o oferi personal, fiecarui invitat in parte.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata