6 reguli pentru a vă menține smartphone-ul ca nou

4

În lumea modernă de astăzi, smartphone-urile au devenit o parte integrantă a vieții noastre. Aceste dispozitive inteligente ne ajută să rezolvăm mai multe sarcini importante, să ne relaxăm și ne fac viața mai ușoară și mai interesantă.

 

Dar, ca orice altă tehnologie, un smartphone se poate degrada mult mai devreme decât ne așteptăm, din cauza utilizării necorespunzătoare. Și întrucât majoritatea smartphone-urilor sunt destul de scumpe, ne dorim în mod natural să reziste cât mai mult timp posibil, precum și să își păstreze aspectul său original.

 

În acest articol, am adunat câteva sfaturi pentru a vă ajuta să vă bucurați mai mult de dispozitivul dvs.

1. Accesorii pentru protecția telefonului

După achiziționarea unui nou smartphone, abia așteptăm să mergem acasă pentru a încerca toate cele mai bune funcții ale acestuia. Dar nu trebuie să uităm de un lucru foarte important, care trebuie făcut înainte de a ne putea bucura de noul nostru gadget.

 

Utilizarea accesoriilor suplimentare pentru telefon este crucială, dacă doriți să vă păstrați noul dispozitiv protejat de orice deteriorare. De multe ori, folia protectoare pe ecran sau o husă de bună calitate nu numai că vă pot ajuta să păstrați aspectul telefonului ca nou, ci și să vă scutească de cheltuiți bani pentru reparații suplimentare.

 

Alegeți o husă pentru telefon cu caracteristici impermeabile și rezistență la impact. Dacă scăpați accidental telefonul pe podea sau chiar în apă, cel mai probabil va rezista la impact. Textura husei de protecție trebuie să fie moale în interior, dar suficient de fermă din exterior.

2. Temperatura aerului

Cei care locuiesc în locuri în care iernile sunt reci și înzăpezite vor trebui să ia în considerare temperatura aerului, pentru a menține un smartphone în cele mai bune condiții. Frigul este inamicul principal al oricărui dispozitiv mobil. Temperaturile scăzute fac ca smartphone-urile să se descarce mai repede, să funcționeze mai lent sau chiar să repornească aleatoriu. Pentru a evita acest tip de problemă, asigurați-vă că nu expuneți telefonul la temperaturi scăzute, de exemplu, purtându-l în buzunarul interior al jachetei.

 

Dacă vi se întâmpla ca telefonul dvs. să se descarce la rece, nu vă grăbiți să-l porniți imediat. Lăsați dispozitivul să se încălzească la temperatura camerei. În caz contrar, poate apărea condens pe cipul de smartphone, ceea ce poate duce la un scurtcircuit.

 

În plus, temperaturile ridicate produc același impact dăunător asupra dispozitivului și îl pot deteriora. Prin urmare, nu expuneți telefonul la temperaturi ridicate sau la lumina directă a soarelui, deoarece vă poate supraîncălzi gadgetul.

3. Încărcați corect smartphone-ul

Bateria smartphone-ului începe să-și piardă capacitatea după aproximativ 500 de cicluri de încărcare, dar acest moment poate veni mult mai devreme dacă vă încărcați telefonul incorect. Încercați să mențineți cicluri de încărcare complete, ceea ce înseamnă că nu începeți să-l încărcați, când mai rămâne baterie. Dar, în același timp, nu așteptați până când este complet descărcat. Cel mai bun moment pentru a începe încărcarea este când mai aveți 15% din baterie.

4. Păstrați smartphone-ul curat

S-a dovedit de mult că dispozitivele mobile cu ecrane tactile mari sunt foarte la îndemână. De fapt, această caracteristică unică le-a făcut atât de populare. Dar, uneori, utilizarea ecranului tactil poate să nu mai fie atât de plăcută pe cât a fost. De exemplu, este din ce în ce mai dificil să evitați zgârieturile sau petele de pe ecranul tactil, cu timpul. Prin urmare, este crucial să mențineți igiena dispozitivului la cel mai înalt nivel, mai ales că smartphone-ul vă atinge adesea fața și urechile. Bacteriile și microbii acumulați pe dispozitiv pot provoca iritații ale pielii și chiar provoca apariția acneei. Pentru a evita această problemă, iată câteva sfaturi simple despre cum să vă curățați telefonul.

 

În primul rând, citiți manualul de instrucțiuni pentru telefonul dvs. pentru a afla despre opțiunile de curățare. Rețineți că majoritatea dispozitivelor pot fi deteriorate de substanțe caustice precum acizi, alcali și solvenți. Unele ecrane tactile nu tolerează nici măcar alcoolul. Următorul pas este să opriți dispozitivul înainte de a curăța ecranul. Folosiți o cârpă specială cu microfibre. Acest tip de țesătură îndepărtează foarte bine murdăria, fără a lăsa zgârieturi pe suprafața ecranului tactil.

5. Găsiți un loc de depozitare sigur

Alegeți un loc sigur pentru păstrarea și depozitarea telefonului, în timp ce nu îl utilizați. Asigurați-vă că nu va fi lovit din greșeală de oamenii care trec prin preajmă. De asemenea, nu lăsați smartphone-ul în geantă sau în orice alt container închis pentru o perioadă lungă de timp, când dispozitivul nu este oprit.

6. Asigurați-vă smartphone-ul împotriva furtului

Încercați să luați smartphone-ul cu dvs. ori de câte ori este posibil și nu îl lăsați niciodată nesupravegheat. De asemenea, fiți prudenți atunci când alții vă folosesc telefonul, chiar și sub supravegherea dvs. Din păcate, hoții profesioniști lucrează foarte repede și s-ar putea să nu observați absența telefonului la început, până când nu va fi deja prea târziu.

O asigurare de telefon vă va ajuta în cazul în care acesta vă este furat. Desigur că cea mai bună soluție este să faceți tot posibilul pentru a evita acest lucru. Totuși, aceste lucruri se pot întâmpla, iar o asigurare de iPhone înseamnă  că, dacă dispozitivul dvs. este deteriorat sau furat, îl veți putea repara sau înlocui pentru o fracțiune din valoarea de piață.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata