Motive pentru a instala un antivirus pentru sistemul tău Android

Suntem deja cu toții familiarizați cu riscurile și consecințele dezastruoase ale virușilor și a altor tipuri de programe malware pe PC-uri, dar acum software-urile periculoase pot afecta și smartphone-urile noastre.

Și cum le putem proteja? Simplu: descărcând un antivirus pentru Android. Pentru a afla mai multe motive pentru care este necesar să instalezi un antivirus de încredere, continuă să citești articolul următor.

Îți protejezi informațiile

În timp ce toate informațiile personale se află pe telefonul mobil, cum ar fi fotografii, adrese, informații confidențiale există riscul să fii atacat de un hacker. Dacă se întâmplă acest lucru, toate datele tale ar putea fi utilizate cu intenții rele.

Amenințările la adresa dispozitivelor Android au crescut

Sistemul de operare Android este în prezent cea mai mare sursă de noi viruși. În mai puțin de 12 luni, au apărut peste 900.000 de amenințări și au fost infectate milioane de dispozitive. Pentru a evita să faci parte din această listă, este indicat să descarci un antivirus de încredere.

Optimizezi durata de viață a bateriei

Durata de viață a bateriei este unul dintre punctele cele mai importante atunci când cumperi un  telefon nou. Cu toate acestea, chiar dacă dispozitivul tău are o capacitate mare de energie, îl poți pierde în mai multe moduri.

Un antivirus pentru Android îți permite să verifici în timp real consumul înregistrat de aplicațiile  utilizate pe dispozitiv și dacă epuizează resursele de energie inutil. Acesta te informează despre spațiul ocupat de o aplicație și îți permite să o oprești pentru a optimiza atât bateria, cât și  performanța dispozitivului.

Vei ști care sunt aplicațiile sigure

Descărcarea unei aplicații din magazine necunoscute sau oficiale poate pune dispozitivul tău Android la în pericol, el poate fi atacat de malware sau viruși. Cu un antivirus Android, fișierul rău va fi detectat și eliminat imediat.

Alte modalități de a îți proteja dispozitivul mobil

Dezactivarea permisiunile pentru a instala aplicații din surse necunoscute

Dacă activezi această opțiune în orice moment, asigură-te că o oprești din nou pentru o securitate maximă.

 

Dacă aplicațiile au permisiuni extrem de invazive, care nu sunt relevante pentru funcționalitatea lor, probabil că nu ar trebui să le instalezi. Aplicațiile care solicită acces la numere IMEI / IMSI și MAC, detalii despre dispozitive, liste de contacte, mesaje SMS etc. Ele efectuează o supraveghere ascunsă pe telefonul tău mobil. Stai departe de ele.

Utilizează numai magazinele cu aplicații oficiale

Asigură-te că descarci și instalezi numai aplicații din magazinele oficiale, cum ar fi Magazinul Play. De asemenea, verifică recenziile unei aplicații înainte de a o instala.

Actualizează la cea mai recentă versiune de Android

Dezvoltatorii de aplicații Android caută constant noi vulnerabilități și, atunci când le descoperă, creează un patch într-o nouă versiune. De aceea, trebuie să îți actualizezi întotdeauna sistemul de operare.

În plus, este important să actualizezi constant toate aplicațiile, deoarece acestea sunt modificate și corectate în mod regulat.

Există riscuri dacă nu instalezi un antivirus pe dispozitivul tău Android?

Până în prezent, foarte puține dispozitive Android au avut viruși, cel puțin dacă le compari cu numărul de computere care au fost infectate cu acestea. Acest lucru nu înseamnă neapărat că smartphone-urile sau tabletele Android nu sunt vulnerabile.

Navigarea pe web mobil a înregistrat o creștere fără precedent a activității virusului, în special cu dezvoltarea virusului Obad, care și-a câștigat rapid reputația de a fi cel mai periculos virus  identificat.

După cum probabil știi deja, amenințările cresc și evoluează constant, provocând eșecuri și pierderi de informații. De multe ori, nu vei ști dacă telefonul tău este în pericol sau dacă ești pe cale să descarci ceva potențial dăunător. Ce este mai rău este că, odată afectat, nu vei ști nici măcar dacă telefonul tău nu începe să acționeze ciudat.

De aceea, pentru ca mobilul tău să respecte ciclul său de viață, este important să îl protejezi cu un antivirus de calitate. Informează-te despre top antiviruși telefon pentru a ști cum să îți protejezi în mod corespunzător telefonul.

Intră pe https://coolosophy.ro/ și descoperă informațiile care te interesează. Ai grijă de smartphone-ul tău cum se cuvine.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata