Ce este un Vision Board și cum îl poți crea rapid și ușor?

Finalul anului 2021 este foarte aproape așa că este timpul să îți faci planuri pentru anul 2022.  Cu toții avem visuri, însă atunci când acestea devin foarte clare și rămân în atenția noastră șansa de a nu ne îndepărta de ele este mult mai mare. 

Așadar, construirea unui Vision Board te va ajuta să rămâi focusat pe visurile tale și să actionezi pentru a le realiza. 

Ce este un Vision Board?

Un Vision Board este o viziune pe termen lung a visurilor tale, pe care îți dorești să le realizezi, concretizate în imagini și cuvinte. Practic, este un panou care poate fi creat din plută sau carton și pe care vei poziționa fiecare vis în parte într-un mod realist și creativ. 

Dacă crezi în Legea Atracției acesta poate fi un instrument foarte folositor pentru tine. Iar dacă ești un om mai pragmatic, cu siguranță ai obiective de la care nu vrei să te abați. Așadar un Vision Board este recomandat pentru oricine vrea mai mult decât ceea ce este sau deține în acest moment. 

Cu toate că la nivel științific nu s-a demonstrat eficacitatea acestui instrument , Vision Board-ul este cu siguranță un instrument care aduce beneficii pentru starea de bine, motivație și succes.  

Crearea unui Vision Board nu îți va garanta că se vor întâmpla lucruri magice însă îți va garanta că vei nu te vei abate de la realizarea lor, atât timp cât ceea ce ai pus acolo face parte din acea dorință pe care îți dorești să o manifești 100%. Magia se întâmplă de fapt aici, în mindset-ul tău care nu te va lasă să renunți la fel de ușor ca în situația în care nu ai creat un Vision Board. 

Cum creezi un Vision Board simplu și rapid?

Pentru a crea un Vision Board ai nevoie de următoarele 3 lucruri:

  • visurile/dorințele/obiectivele tale;
  • un panou de plută/carton/ramă photo;
  • reviste sau o imprimantă.

Primul pas. 

Primul și cel mai important pas în crearea unui Vision Board este să știi ce vrei. Indiferent de planul dorințelor sau obiectivelor tale, ele pot fi toate asamblate într-un Vision Board. De la planul personal la cel familial sau la succesul în business, toate pot fi integrate aici în imagini și cuvinte motivaționale. 

Chiar dacă anumite visuri/obiective ți se par imposibil de realizat acum, nu-ți face nici o grijă. Cu siguranță vei găsi soluții pentru a le împlini. Poate pentru unele ai nevoie de mai multă voință, pentru altele de motivație și iubire iar pentru altele de mai mulți bani.  Important este că ai o viziune a lor și asupra a ce ai putea face pentru a le împlini. 

Spre exemplu pentru planul personal poți căuta cursuri de dezvoltare personală sau citi cărți din aceste domenii, pentru partea de business vei dezvolta strategii noi iar pentru partea financiară vei munci mai mult sau vei apela la un broker credite care să te ajute în a  realiza unele dintre visurile tale. 

Ai să vezi că ai capabilitatea de a găsi soluții și căi pentru fiecare dintre visurile/obiectivele tale.  Așadar, fă o listă și notează-ți tot ce îți dorești să împlinești anul viitor foarte specific.

Pasul 2. 

Acum că știi clar ce îți dorești tot ce trebuie să faci este să cauți poze pe internet sau în reviste care să reprezinte cât mai specific ceea ce îți dorești să se materializeze.  Imaginea specifică a acelui lucru îți va crea sentimentul că deja s-a împlinit sau îți va da sentimentul că este mult mai ușor de atins și nicidecum imposibil. 

Pasul 3.

Decupează imaginile găsite sau printează-le și asamblează-le așa cum simți. Corelează cuvinte sau texte care îți plac sau te motivează și aplică-le sub poze sau peste ele. În acest fel vei avea și motivația acolo, mereu, la îndemână.

Iar acum tot ce ai de făcut este să te pregătești pentru cea mai frumoasă călătorie pentru a-ți atinge visurile sau obiectivele tale mărețe. Înarmează-te cu entuziasm și energie pentru că vei avea parte de multă acțiune dar și de împlinire. 

Nu uita să îți pui propriul Vision Board-ul la vedere, pentru a nu uita încotro te îndrepți și pentru a te menține motivat constant pănă la realizarea fiecărui vis/obiectiv în parte. 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata