Sarea Himalaya: întregul adevăr despre sarea roz de Himalaya

Sarea roz din Himalaya este un produs natural care câștigă teren din ce în ce mai mult în ultimii ani și a devenit la modă, în special în rândul persoanelor care sunt mai atente la sănătatea lor. Dar este tot ce sclipește cu adevărat aur? Există cei care cred că această sare de Himalaya este deosebit de bogată în proprietăți și beneficii și cei care, pe de altă parte, o critică.

Să începem cu avantajele sării din Himalaya. Potrivit cunoscătorilor, sarea himalayana ar fi foarte diferită de sarea de masă obișnuită, care este în esență alcătuită din clorură de sodiu. Sarea roz, pe de altă parte, se pare a fi pură, foarte veche, fără toxine și poluanții care pot contamina tipurile de sare care provin din mări și oceane.

Sarea roz din Himalaya este cunoscută și sub denumirea de „aur alb”. De fapt, este o resursă prețioasă. Este foarte bogată în săruri minerale, care sunt complet absente în sarea de masă. Conține mai mult de 80, dintre care găsim, mai presus de toate, fierul. Culoarea roz caracteristică s-ar datora atât prezenței ridicate a acestui mineral, cât și faptului că această varietate specială de sare nu este supusă niciunui tratament de albire.

Sarea roz nu este rafinată, nu este tratată cu niciun proces chimic și este necontaminata: atunci când este extrasă este pură, la fel ca atunci când a fost depusă în sol cu mii de ani mai în urmă.

Care sunt beneficiile pentru sănătate?

În primul rând, utilizarea sării roz din Himalaya, înlocuind sarea obișnuită de masă, ar limita riscul de retenție a apei și hipertensiune, deoarece conținutul sau de clorură de sodiu este semnificativ redus. Mai mult, intestinele noastre ar absorbi-o mai puțin.

Există, de asemenea, alte beneficii care pot proveni din utilizarea dietetică a sării roz de Himalaya:

-Controlul nivelurilor de apă din organism și reglarea lor pentru a asigura buna funcționare.

-Promovează un echilibru stabil al pH-ului la nivelul celulelor, inclusiv a creierului.

-Ajută la reducerea semnelor comune de îmbătrânire.

-Promovează o îmbunătățire a capacității de absorbție a nutrienților prezenți în alimente de-a lungul intestinului.

-Susține respirația și circulația.

-Reduce crampele.

-Crește rezistență oaselor.

-Promovează sănătatea rinichilor în ceea ce privește utilizarea sării de masă obișnuite.

-Promovează un somn mai bun și regulat.

Cumpărați sare de Himalaya de la stonemania.ro!

Care sunt utilizările?

Sarea roz nu este doar un condiment. Există, de fapt, câteva utilizări alternative interesante ale sării roz de Himalaya care ies în afară sectorului alimentar. Vorbim despre prepararea unui exfoliant pentru piele, utilizarea acestuia pentru o baie fierbinte și pentru reducerea durerilor articulare și realizarea unei soluții saline adecvate pentru dezinfectarea cavității bucale în caz de durere în gât și febra.

Lămpi din sare de Himalaya

Există, de asemenea, lămpi din sare de Himalaya, disponibile la stonemania.ro, obiecte care sunt nu numai decorative, ci și utile pentru iluminarea casei și, conform unor teorii, pentru îndepărtarea unei anumite umidități din camere datorită acțiunii sării cu care sunt făcute. Nu în ultimul rând, sunt lămpi capabile să creeze o atmosferă relaxantă, perfectă pentru reconcilierea somnului.

Proprietățile bioenergetice

Deși valoarea evidentă pentru organism este clară, din punct de vedere biofizic, sarea din Himalaya se dovedește a fi un vehicul energetic prețios. Biofizica, spre deosebire de fizică care studiază materia inertă, analizează în schimb materia vie și interacțiunile ei și încearcă să interpreteze fiecare implicație energetică.

Mai multe cercetări biofizice au demonstrat eficiența sării cristaline asupra organismului uman prin măsurarea stării bio-energetice, adică a vitalității organelor. Prin intermediul măsurătorilor electrofizice efectuate pe zonele cutanate localizate este posibilă evaluarea stării generale și a dinamicii de reglare a organismului, identificând perturbări și blocuri care afectează mecanismele de autoreglare.

Pe scurt, este posibil, prin efectuarea acestor măsurători înainte și după consumul soluției hidrosaline, să se determine efectele sării cristaline asupra sănătății prin observarea reacțiilor electrice și energetice și a modificărilor acestora. Aceste studii au arătat o vitalitate crescută a organismului în ansamblu, precum și o mai bună funcționare a mecanismelor de autoreglare ale organismului.

Există o lume materială și una imaterială care trăiesc intrinsec una în cealaltă, prima este definită de parametrii senzoriali și codificată în funcție de cunoștințele științei clasice care variază în funcție de perioada istorică și cunoștințele dobândite. Mecanismele celei de-a două sunt încă necunoscute majorității oamenilor doar pentru că lipsesc instrumentele pentru a o cerceta, chiar dacă această lume este baza vieții în sine.

Organismul uman este mult mai complex decât ceea ce se vede material. Multe culturi antice precum chineză și indiană spun că, pe lângă corpul fizic, există și un corespondent energetic format din milioane de canale mici și mari numite noduri. Un dezechilibru al acestui sistem energetic complex ar duce la apariția bolilor.

Restabilirea echilibrului energetic, pe de altă parte, este calea terapiilor naturale și holistice care observă omul ca o entitate formată dintr-un set de procese biologice, emoții, gânduri, nevoi spirituale și care trebuie să-și armonizeze microcosmosul individual cu lumea care îl înconjoară. Sarea de Himalaya are capacitatea de a stimula organismul să se purifice prin reechilibrarea deficitelor de energie.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata