O celebră uzină românească va produce la foc automat!

Foto: http://prntscr.com/m40z5n

Anunțul a fost făcut de ministrul Apărării Naționale, Gabriel Les. Acesta a spus că Uzina Mecanică Bucureşti va produce 197 de transportoare blindate 8×8 de tip Piranha 5.

„Am discutat în repetate rânduri despre implementarea unuia dintre programele esenţiale de înzestrare a Armatei României – ‘Transportorul blindat pentru trupe 8×8’. Pentru prima etapă a acestui program a fost semnat, la începutul anului 2018, un contract cu GDELS-Mowag, pentru achiziţia a 227 de transportoare şi derivate, produse pe platforma Piranha 5, precum şi suportul logistic iniţial. Conform contractului, cu excepţia primelor 30 de transportoare care vor fi produse în facilităţile GDELS-Mowag din Elveţia, celelalte 197 vor fi produse în România, la Uzina Mecanică Bucureşti”, a spus ministrul Les.

Citeste si:  Patronatele din transporturile rutiere salutã promptitudinea comisiilor din Camera Deputaților și a Parlamentului în adoptarea noii legi RCA

Gabriel Leş a efectuat, împreună cu ministrul Economiei, Niculae Bădălău, o vizită la Uzina Mecanică Bucureşti, pentru a vedea stadiul realizării lucrărilor la liniile de asamblare pentru transportoarele Armatei.

„Am discutat, de asemenea, despre primele opt transportoare din contract, care au sosit deja în ţară, după asamblarea în Elveţia, şi despre perspectivele finalizării activităţilor de testare şi evaluare şi procedurilor de acceptanţă la fabrică a tuturor produselor care urmează a fi livrate anul acesta către MApN. Sperăm ca producătorul să poată recupera curând termenele deja stabilite în calendarul de livrare”, a precizat Gabriel Leş.

Și primele 36 de produse ar fi trebuit să fie livrate în termen de maximum 12 luni de la semnarea contractului.

Citeste si:  Începe sezonul Black Friday

”Însă se constată o întârziere şi ne aflăm încă în termenul de 60 de zile în care compania ar putea să le livreze, la expirarea căruia vor fi calculate penalităţile prevăzute de contract. MApN a achitat un avans de 30% din suma prevăzută în contract, avans pentru care furnizorul a constituit garanţie bancară”, a mai spus Leş.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close
Consent management powered by Real Cookie Banner