Cum se aplică gelurile UV pentru unghii

Unghiile cu gel au devenit atât de populare în ultimul în timp datorită faptului că o astfel de manichiură arată impecabil, este rezistentă și poate fi realizată atât la salon, dar și acasă. Poate unul dintre cele mai mari avantaje atunci când ai unghii cu gel este tocmai faptul că nu riști să compromiți superba manichiură atunci când cauți în grabă telefonul prin poșetă sau dacă faci mici treburi casnice.

Gelul de unghii este făcut din ingrediente care ajută ca acesta să fie rezistent pe unghii și să poți purta astfel zi de zi o manichiură perfectă, fără oja sărită de pe unghii. Gelul se fixează pe unghie cu ajutorul lămpii UV sau LED și se îndepărtează doar după ce unghiile sunt ținute cel puțin 10 minute în acetonă.

Grosimea stratului de gel are un efect deosebit asupra gradului de întărire. Este mult mai bine să folosești trei sau patru straturi, mai degrabă decât unul sau două straturi mai groase. Straturile mai subțiri permit pătrunderea unei cantități mai mari de lumină în fiecare strat aplicat, reducând astfel contracția unghiei. Contracția unghiei este un fenomen normal, însă atunci când este prea accentuată poate apărea o senzație de disconfort. Pentru a evita distrugerea unghiilor sau a pielii din jurul lor și pentru a obține cele mai bune rezultate atunci când îți realizezi manichiura acasă este important să folosești doar produse de calitate și ustensilele de manichiură potrivite.

Contracția unghiei poate fi minimizata prin aplicarea mai multor straturi subțiri de gel. Cele care au unghii subțiri sau patul unghiei afectat de alte probleme este posibil să resimtă o contracție mai mare, în urma aplicării gelului. Înainte de a face trecerea la manichiură cu gel este important să acorzi o atenție deosebită sănătății unghiilor, pentru că întreg procesul ulterior de înfrumusețare să fie unul cu efecte pozitive.

Înainte de a începe să îți faci manichiura cu gel citește cu atenție toate recomandările producătorilor și tot ce este specificat pe produsele pe care le vei folosi. Pregătește cu atenție atât unghiile, dar și aplicarea și acordă toată atenția modului de uscare și finisare corespunzătoare a gelului. Pentru a avea o manichiură cu gel perfectă depinde doar de tine!

Cum realizează manichiura cu gel

Citeste si:  Marketing online: Cum să ai un website care aduce profit?

Pregătirea prealabilă a unghiilor previne apariția problemelor și asigura succesul operațiunii.

Îndepărtează cuticulele de pe unghii cu ajutorul instrumentului special pentru cuticule sau cu un bețișor din lemn de trandafir sau portocal, recomandat de specialiști pentru această etapă.

Îndepărtează orice impuritate de pe unghii folosind o pensulă sau o perie pentru unghii. Este important ca toate resturile care rămân după pilirea unghiilor să fie eliminate complet.

După această etapă de curățare se aplică un strat subțire de primer, începând cu baza unghiei spre vârf, având grijă ca toată suprafața să fie bine acoperită.

Stratul de primer se usucă la lampa UV timp de aproximativ 1 minut.

Cu pensula specială pentru gel se aplică gelul de constructie 3in1 transparent. Stratul de gel trebuie să fie subțire și se aplică de la cuticulă spre vârful unghiei. După aplicarea acestui stratat unghiile se usucă pentru 2-3 minute la lampa UV.

Dacă în timpul operațiunii de aplicare a gelului ai atins din greșeala pielea din jurul unghiei, îndepărtează urmele cu ajutorul unui instrument pentru cuticule sau cu un bețișor de lemn.

Se aplică peste acest strat un al doilea strat foarte subțire de gel 3 în 1. Când se aplică două straturi de gel acestea trebuie să fie foarte subțiri.

Pentru a nu se încărca  unghiile, acestea trebuie degresate cu Cleaner, în acest fel îndepărtându-se stratul lipicios rezidual de gel de pe suprafața unghiilor.

Dacă dorești să aplici pe unghii și diferite modele, o poți face în această etapă.

Acum se aplică al treilea strat de gel 3 în 1 și se usucă gelul cu lampa UV pentru alte 2-3 minute.

După aplicarea celui de-al treilea strat se degresează unghiile din nou. Apoi, se uniformizează suprafața unghiei prin pilirea acesteia pentru a nu exista denivelări.

Se elimină rezidurile rezultate în urma pilirii și se aplică la final un strat de top coat sau gel de finisare pentru a da luciu unghiilor.  Apoi, se usucă și acest strat la lampa UV pentru 2 minute.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner