Ford va asambla parțial unele vehicule, pune pe pauză două fabrici din cauza lipsei globale de cipuri

Ford Motor Co a declarat că, deocamdată, își va asambla camioanele emblematice, extrem de profitabile, F-150 și SUV-urile Edge, în America de Nord, fără anumite piese și nu vor funcționa două fabrici de asamblare din cauza lipsei globale de cipuri semiconductoare.
Producătorul american de autovehicule a declarat că lipsa de cipuri, combinată cu lipsa unei piese cauzată de furtuna centrală de iarnă din SUA, îl determină să construiască vehiculele și apoi să le țină „câteva săptămâni” până când acestea pot fi finalizate și expediate. Vehiculele afectate sunt câteva mii, a spus o purtătoare de cuvânt.

Ford a spus că și producția la uzinele din Louisville, Kentucky și Köln, Germania este în pauză.

Costurile asociate acestor acțiuni sunt acoperite în prognoza anterioară a companiei din Dearborn, Michigan, conform căreia profiturile din acest an ar putea fi afectate de la 1 la 2,5 miliarde dolari din cauza lipsei de cipuri.
Lipsa, care a lovit producătorii de autovehicule la nivel global, provine dintr-o confluență de factori. Producătorii de automobile au închis fabricile timp de două luni în timpul pandemiei COVID-19 anul trecut și au anulat comenzile de cipuri. Între timp, cererea de cipuri a fost suspendată din industria electronică de consum, deoarece oamenii lucrau de acasă și jucau jocuri video. Acum producătorii de automobile trebuie să concureze pentru cipuri.

Luna trecută, Ford a micșorat programul la două fabrici care construiesc camioane F-150 de dimensiuni complete, o mișcare care a urmat reducerilor de producție ale altor vehicule. Ford, la fel ca alți producători de automobile, a declarat că va acorda prioritate și va aloca cipuri vehiculelor sale cu marja cea mai mare, atunci când poate.

Luni, General Motors Co a declarat că, construiește niște pick-up-uri ușoare de dimensiuni mari, fără un modul de gestionare a combustibilului, care consumă un galon pe kilometru din economia de combustibil. GM a spus anterior că lipsa cipurilor ar putea reduce până la 2 miliarde de dolari din profiturile din acest an.
Camioanele și SUV-urile Ford care sunt asamblate fără anumite piese includ unele module electronice cu cipuri rare, a spus Ford. Nu a identificat furnizorii pieselor afectate, dar o purtătoare de cuvânt a spus că piesele necesare vehiculelor F-150 și Edge sunt legate de funcții de bază, cum ar fi motoarele ștergătoarelor de parbriz și sistemele de informare și divertisment .

Citeste si:  România, cel mai de succes producător auto din regiunea ECE, alături de Slovacia şi Republica Cehă

Ford anulează schimbul târziu joi și ambele schimburi vineri la uzina de asamblare din Louisville, care construiește SUV-urile Ford Escape și Lincoln Corsair. Se așteaptă ca producția să se reia pe schimburi scurte luni și producția completă a doua zi.

În Köln, unde este construită mașina Fiesta, fabrica este în pauză în perioada 1-16 martie. Compania nu a spus ce volum se pierde din cauza acțiunii.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner