Cineworld cere acționarilor ridicarea plafonului datoriei după pierderi de 3 miliarde de dolari

Cineworld le va cere acționarilor să aprobe o creștere a plafonului datoriei luna viitoare, după ce anul trecut grupul de cinema afectat de pandemie a scăzut, având o pierdere de 3 miliarde de dolari.
Proprietarul Regal Cinemas, forțat de blocarea coronavirusului să închidă majoritatea celor aproape 800 de teatre în octombrie și să concedieze temporar aproximativ 45.000 de angajați, a scăzut la prima pierdere din impozitare ca și companie listată anul trecut, după un profit de 212,3 milioane de dolari în 2019.

Acțiunile sale au scăzut cu 9%, până la 94 de pence, la începutul tranzacționării de joi, cea mai slabă performanță a indicelui britanic cu capacitate medie.

Grupul, care urmează să-și redeschidă lanțurile din SUA luna viitoare, a declarat că și-a asigurat angajamente pentru o nouă obligațiune convertibilă de 213 milioane dolari, de 7,5%, scadentă în 2025 pentru a-și consolida finanțele. De asemenea, are derogări la termenele sale de împrumut până în iunie anul viitor.

Citeste si:  BULETINUL INSOLVENŢEI - 15 aprilie 2010 (2912)

Se așteaptă să redeschidă cinematografele din Marea Britanie și restul lumii în luna mai și vede cererea acumulată după redeschiderea puternică a industriei în China, Japonia și Australia.
Lansările cu buget mare, cum ar fi filmul super-eroului Marvel „Black Widow”, filmul lui James Bond „No Time to Die” și „Godzilla vs. Kong” ar putea, de asemenea, să dea un impuls.

Dar compania cotată la Londra a declarat că a rămas cu o incertitudine materială privind capacitatea sa de a rămâne în afaceri, iar restricțiile suplimentare asupra coronavirusului sau întârzierile în lansarea noilor filme vor necesita probabil ca aceasta să strângă mai multe fonduri.

Datoria netă a Cineworld la sfârșitul anului 2020 era de 8,32 miliarde de dolari, de peste patru ori valoarea sa actuală de piață.

Citeste si:  Cernobâlul, adevărată rezervaţie de lupi şi mistreţi

Pe lângă blocarea din cauza coronavirusului, grupurile de cinema se confruntă cu popularitatea crescândă a serviciilor de streaming.

„Revenirea la profitabilitate după un succes atât de mare va necesita niveluri de efort de aproape super-eroi”, a spus analistul Hargreaves, Susannah Streeter.

Ajustat pentru elementele unice, pierderea Cineworld pentru 2020 a fost de 1,33 miliarde USD, comparativ cu prognoza medie a analiștilor pentru o pierdere de 1,29 miliarde USD, potrivit datelor Refinitiv. Veniturile au scăzut cu 81%, până la 852,3 milioane de dolari.

Datoria grupului este considerată „junk” de către marile agenții de rating de credit și scorul său de credit combinat, o măsură a probabilității ca o companie să înceteze în anul următor pe o scară de la 100 (foarte puțin probabil) la 1 (foarte probabil), a fost „1” din 25 martie, arată datele de la Refinitiv Eikon.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Consent management powered by Real Cookie Banner