Autoritățile ucrainene au decis să pună sechestru pe 154 de bunuri mobile şi imobiliare ale politicianului ucrainean prorus Viktor Medvedciuk

Foto: realitatea.md
50

În Ucraina, în cursul zilei de joi, având în vedere conflictul care nu pare că se va opri prea curând, autoritățile ucrainene au decis să pună sechestru pe 154 de bunuri mobile şi imobiliare ale politicianului ucrainean prorus Viktor Medvedciuk, care a fost arestat marţi în urma unei operaţiuni speciale a Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU), conform EFE.

De altfel, politicianul este considerat a fi un apropiat al preşedintelui rus Vladimir Putin. Totodată, despre el se mai spune că ar fi naşul fiicei acestuia, arată sursa citată.

Ce bunuri se află sub sechestru

În ceea ce privește decizia luată de autoritățile din Ucraina, printre bunurile vizate de acest sechestru figurează 26 de autoturisme, 30 de terenuri extravilane, 23 de case, 32 de apartamente, 17 locuri de parcare şi un iaht, conform unor surse apropiate organelor de anchetă.

Deși anunțul privind sechestrul averii a venit de abia joi, arestarea lui Viktor Medvedciuk, în vârstă de 67 de ani a avut loc tocmai marți. O reacție în acest sens venea atunci de la preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Liderul de la Kiev declara că se aşteaptă ca “informaţii importante” să fie obţinute de la Medvedciuk, inclusiv despre pregătirile şi derularea războiului declanşat de Rusia în Ucraina, după cum au dezvăluit surse apropiate liderului ucrainean.

Ce acuzații i se aduc acestuia

Preşedintele Volodimir Zelenski a făcut anunțul arestării, printr-un mesaj postat pe canalul său Telegram. El a publicat o fotografie a lui Medvedciuk, aşezat pe un scaun, cu cătuşe la mâini, îmbrăcat în haine militare şi cu o insignă cu drapelul ucrainean.

În ceea ce privește situația politicianului ucrainean, Medvedciuk, care este liderul şi fondatorul partidului prorus “Platforma de opoziţie – Pentru Viaţă” se afla în arest la domiciliu, prin ordin judecătoresc. La data de 24 februarie, însă, exact în ziua când Rusia şi-a început “operaţiunea militară specială” în Ucraina, acesta a fugit.

Referitor la acuzațiile aduse, presupusul naș al fiice lui Vladimir Putin este acuzat de înaltă trădare pentru dezvăluirea de secrete de stat, derularea de afaceri în peninsula Crimeea anexată de Rusia în 2014, imputându-i-se de asemenea că lucrează pentru Rusia şi are “legături puternice” cu Putin.

 

Sursa: Capital.ro
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata