0% şanse ca Isărescu să fie premier

Consilierul guvernatorului Băncii Naţionale a României, Adrian Vasilescu, a exclus joi (20 mai 2010) orice posibilitate ca Mugur Isărescu să accepte postul de prim ministru în acest moment, în România.

‘Are foarte clar în cap ideea că aşa trebuie să fie un prim-ministru: membru al unui partid puternic, câştigător în alegeri şi să meargă la guvernare cu acel partid în spate’, a spus Vasilescu, la Realitatea TV. Adrian Vasilescu a precizat că, în 2000, Mugur Isărescu ‘n-avea niciun imbold de luptă electorală, dar avea trei obiective, care nu erau sprijinite de miniştri, şi a simţit că le-ar putea pierde şi atunci a candidat’.

Pe de altă parte, oficialul BNR a reamitit că, în timp de criză, ‘nu măreşti nici taxele nici impozitele’, dar a evitat să ofere o prognoză asupra perioadei în care România ar putea ieşi din recesiune. În opinia lui Vasilescu, economia românească este una care nu se mişcă matematic.

‘Economia românească este una sinuoasă, care o foarte mare componentă emoţională’, aici intrând şi inflaţia sau cursul de schimb. Potrivit oficialului BNR, prin măsurile anunţate Guvernul este pus în faţa a trei situaţii foarte complicate: să înfrunte furia populară, să-şi asume răspunderea în faţa Parlamentului şi să se ducă la FMI cu o dovadă că măsura nu va fi atacată ca fiind neconstituţională.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata