12 societăţi, înşelate cu file CEC şi BO false de peste 178.000 lei

Un orădean suspectat că a înşelat 12 societăţi comerciale cu peste 178.000 lei a fost reţinut de poliţiştii de investigare a fraudelor. Bărbatul a achiziţionat mai multe materiale de construcţie pentru plata cărora a emis file CEC şi bilete la ordin (OB) pentru care nu exista disponibil în bancă.

Joi, 6 mai a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul I.P.J. Bihor l-au reţinut pentru 24 de ore pe orădeanul F.C.F., de 27 de ani, care este cercetat sub aspectul comiterii infracţiunii de înşelăciune cu instrumente de plată.

Acesta este suspectat că, în perioada octombrie 2008 – aprilie 2009, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale cu sediul în Oradea, a indus şi menţinut în eroare reprezentanţii legali a şapte societăţi comerciale din Judeţul Bihor. Bărbatul a achiziţionat în numele respectivei firme şi al alteia care îi aparţinuse anterior diverse materiale de construcţie în valoare totală de 105.961,46 lei.

Pentru plata mărfurilor au fost emise file CEC şi bilete la ordin care nu au putut fi decontate, neexistând disponibilul necesar în bancă pentru aceste operaţiuni.

De asemenea, acesta este suspectat că, în perioada august – septembrie 2009, prezentându-se sub o falsă identitate şi declinându-şi calitatea de administrator al unei societăţi cu sediul în localitatea bihoreană Ateaş, a achiziţionat de la cinci societăţi comerciale din Bihor anvelope, saltele şi cărămidă în valoare totală de 72.226,9 lei.

Şi în aceste cazuri pentru plata mărfurilor au fost emise file CEC şi bilete la ordin care au fost refuzate la plată din aceleaşi considerente.

Vineri, 7 mai a.c., la propunerea poliţiştilor de investigare a fraudelor, magistraţii Tribunalului Bihor au emis faţă de cel în cauză un mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 29 de zile, pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune.

Bărbatul a fost încarcerat în arestul I.P.J. Bihor, iar cercetările continuă pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale şi recuperarea prejudiciului cauzat.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata