DIICOT destructurează o grupare specializată în infracţiuni economice

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) audiază joi (29 aprilie 2010) 12 persoane, acuzate că fac parte dintr-o grupare care a înşelat 8 firme cu 600.000 de euro prin emiterea de file CEC fără acoperire.

Cele 12 persoane au fost reţinute, în urma efectuării a 16 percheziţii domiciliare în Bucureşti şi pe raza judeţelor Ilfov, Teleorman şi Sibiu. Potrivit DIICOT, gruparea era specializată în fraude macro-economice, vizând prejudicierea unor firme, prin emiterea de file CEC sau bilete la ordin fără acoperire, în numele unei societăţi fictive. Anchetatorii susţin că modul de operare al învinuiţilor este similar celui utilizat de gruparea ‘Băhăian’, din care aceştia au făcut parte.

Membrii grupării au acţionat, în perioada noiembrie 2009-aprilie 2010, în numele unei societăţi comerciale tip ‘fantomă’, achiziţionând materiale de construcţii de la diverse societăţi comerciale de profil şi emiţând pentru plata mărfurilor bilete la ordin sau file CEC fără ca în conturile societăţii să existe disponibilul necesar onorării plăţii. Până în prezent, au fost identificate opt părţi vătămate. Procurorii estimează că prejudiciul produs prin faptele de înşelăciune săvârşite de către învinuiţi este considerabil, depăşind 600.000 de euro.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata